Au fost deschise grădinițele renovate din Ratuș și Țînțăreni, raionul Telenești

Grădinițe
Foto: Copiii taie panglica din fața grădiniței renovate. PC: edu.gov.md

Ministerul Educației și partenerii săi au redeschis, la 30 decembrie 2013, grădinițele renovate și dotate din satele Ratuș și Țînțăreni, raionul Telenești.

„Pentru mine aceasta este o dovadă că, de fapt, cu resurse financiare modeste, dar cu efort comun, atunci când se implică și Guvernul, și comunitatea, putem face lucruri foarte frumoase”, a afirmat Ministrul Educației, Maia Sandu. „Educația timpurie rămâne a fi pentru noi în continuare o prioritate. Trebuie să investim în infrastructură, în mod special, însă la fel de importante sunt și investițiile în resursele umane, în cadrele didactice”, a menționat Ministrul Educației.

Grădinițele din Ratuș și Țînțăreni sunt cea de-a 6-a și a 7-a instituție preșcolară renovată și dotată în cadrul proiectului „Parteneriat Global pentru Educaţie”, implementat de către Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova, în parteneriat cu Banca Mondială şi UNICEF.

Pentru renovarea și dotarea grădiniței din Ratuș au fost investiți circa 1 801 041 lei și pentru grădinița din Țînțăreni 1 192 796 lei – bani oferiți de proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie”, administrația publică locală și oamenii din aceste comunități.

„Atâta cât s-a investit în raionul Telenești în ultimii trei ani, nu s-a investit în ceilalți aproape 20 de ani”, a declarat Președintele raionului, Boris Burcă. „Iar asemenea momente sunt cele mai plăcute din activitatea noastră, pentru că, în primul rând, sunt legate de copii”, a precizat Președintele raionului Telenești.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie”, implementat de Ministerul Educației, se axează pe:
# sporirea accesului la educație prin reabilitarea instituţiilor preşcolare şi dotarea lor cu mobilier, cărţi, materiale didactice şi jucării
# îmbunătăţirea accesului la educaţie timpurie pentru copiii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc sporit
# oferirea serviciilor de educație timpurie de calitate prin instruirea cadrelor didactice şi manageriale din instituţiile preşcolare și implicarea activă a părinților în acest proces.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente