De Revelion fost mărit numărul echipelor de urgenţă

IMG_0083
Foto: Mai multe ambulanțe pentru noaptea dintre ani

Numărul echipelor care vor interveni la apelurile de urgenţă în noaptea dintre ani a fost suplinit. Dacă tradiţional la Chişinău la apelurile zilnice răspundeau 50 de echipe de medici, în această noapte vor fi 57.

Anunţul a fost făcut de către directorul Centrul Naţional de Medicină Urgentă, Gheorghe Ciobanu, transmite IPN.

Potrivit lui Gheorghe Ciobanu, în noaptea de Revelion, din experienţa anilor trecuţi, de la ora 22.00 până la miezul nopţii, numărul chemărilor scade simţitor. Situaţia se schimbă însă în primele ore ale noului an. În cele mai multe cazuri, la spital ajung persoane cu arsuri ale membrelor în urma petardelor lansate, dar şi persoane accidentate pe fundalul consumului excesiv de alcool. Sunt frecvente şi cazurile de cădere de la înălţime şi otrăvirile cu gaz de cahlă.

Mesele copioase şi excesul de mâncare este alt motiv de îngrijorare, care poate duce la problemele gastrice. Medicii fac apel către părinţi să fie atenţi la copii în perioada sărbătorilor, unde sunt şi ce fac, pentru a-i proteja de situaţiile neplăcute.

Zilnic, medicii de la Spitalul de Urgenţă recepţionează 750 de solicitări de ajutor. În zilele de sărbători acestea ceresc la 850, dacă sărbătorile nu se suprapun cu perioada de acutizare a afecţiunilor respiratorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente