(foto) Cele mai urâte trenduri din 2013

anna-dello-russo-yellow-fendi-fur-17_11_12
Foto: Anna Dello Russo purtând blana colorată PC: starsignstyle.com

Unii designeri ne propun vestimentație și accesorii deocheate, care nu sunt cele mai reușite și nici pe departe nu accentuează feminitatea și stilul unei persoane.

Lumea modei funcţionează după un tip de slogan care îndrumă lumea la creativitate, lipsă de inhibiţii şi asumare de riscuri.
De-a lungul timpului au existat trenduri catalogate drept „deloc flatante”, „urâte” sau „neatrăgătoare”. Ei bine, unele dintre acestea s-au întors cu succes în 2013, revenind în colecţiile de pe podium, apoi în moda străzii. Ar fi bine să știm că nu tot ce apare pe podium este un must-have, aşa cum nu orice ar recomanda designerii este neapărat potrivit oamenilor de rând.

Următoarele piese, alese de „Huffington Post”, intră în categoria celor care mai bine rămâneau doar pe podium. Sperăm ca 2014 să vină cu nişte exemple mai strălucite şi mai puţini şlapi de înot sau rafie pe post de palton.

#1 Birkenstocks

Încălțăminte apărută în 1902. PC: adevărul.ro
Încălțăminte apărută în 1902. PC: adevărul.ro

Asociată cu perioada hippie şi adepţii curentului, a revenit graţie colecţiilor caselor Edun, Trina Turk, Houghton şi Shades of Grey.

Fashioniste care poartă Birkenstocks PC: chicobsession.com
Fashioniste care poartă Birkenstocks PC: chicobsession.com

#2 Sacoşa de rafie
S-au adeverit ipotezele despre cum Celine poate transforma un nimic într-o mină de aur. Bunicile noastre sigur nu s-ar fi gândit că sacoşa lor de rafie urma, peste decenii, să se vândă cu mii de euro, sub forma unui palton.

Sacoșa de rafie  pe podiumurile Celine PC: into-the-fashion.com
Sacoșa de rafie pe podiumurile Celine PC: into-the-fashion.com

#3 Culottes

Trend din 2013 PC: adevărul.ro
Trend din 2013 PC: adevărul.ro

Traducerea duce cu gândul la o piesă de lenjerie intimă a femeii întrebuințate câteva decenii în urmă, dar, în realitatea modei, se referă la un fel de fustă-pantalon. Alexander Wang, Emporio Armani şi Proenza Schouler au promovat acest trend care nu este unul din cele mai acceptabile. Până şi fashionista Victoria Beckham i-a promovat în cea mai recentă colecţie a sa, dar nici acest fapt nu-i face mai dezirabili.

Cullotes pe străzile Parisului PC: colaj#diez
Cullotes pe străzile Parisului PC: colaj#diez

#4 Piele peste tot

Pielea din cap până în picioare nu arată deloc  inspirat PC: adevărul.ro
Pielea din cap până în picioare nu arată deloc inspirat PC: adevărul.ro

Prada, 3.1 Phillip Lim, Mulberry şi Gucci au considerat că anul acesta pică bine să porţi o ţinută formată numai din piese de piele, spre deosebire de anul trecut, când acest lucru era complet deplasat. Nu ştim ce s-a întâmplat în 2013, poate aşa am fi reuşit să înţelegem această tendinţă. Nu să ne şi placă.

Piele purtată de celebrități și fashioniste PC: colaj#diez
Piele purtată de celebrități și fashioniste PC: colaj#diez

#5 Platforme drepte

Platforme drepte pe podiumurile din 2013  PC: adevărul.ro
Platforme drepte pe podiumurile din 2013 PC: adevărul.ro

Puţine piese de încălţăminte reuşesc să nedreptăţească piciorul unei femei aşa cum reuşesc aceste platforme drepte. Pe vremea în care erau promovate din plin de Spice Girls, puteau fi văzute doar la adolescentele iubitoare de pop. Astăzi, în schimb, toată lumea cool le poartă pentru că… Nu ştim încă.

Fashioniste poartă creepers PC: lookbook.nu
Fashioniste poartă creepers PC: lookbook.nu

#6 Blana colorată

Blana colorată pe străzile parisului PC: chicobsession.com
Blana colorată pe străzile parisului PC: chicobsession.com

Altă invenţie stilistică îngrozitoare, dacă stăm să ne gândim că majoritatea nu cumpără lucrurile prezentate pe podium, ci aşteaptă „făcăturile” retailerilor comerciali. Iar de aici nu are cum să iasă ceva bun. Anna Sui, BCBG şi Michael Kors au încercat să se joace în colecţiile lor, dar lumea i-a luat în serios.

Blana colorată pe străzile parisului PC: colaj#diez
Blana colorată pe străzile parisului PC: colaj#diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente