Rulourile cu scorţişoară daneze ar putea fi interzise începând din 2014

Cinnamon-ROlls_2775208b
Foto: Roluri cu scorțișoară PC: telegraph.co.uk

Rulourile cu scorţişoară daneze, produse tradiţionale de Crăciun în Danemarca, ar putea fi interzise începând de anul viitor, din cauza conţinutului ridicat de cumarină, o substanţă toxică regăsită în scorţişoară, care depăşeşte normele impuse de Uniunea Europeană.

Potrivit Mediafax, „Este sfârşitul rulourilor cu scorţişoară, aşa cum le ştim. Rulourile cu scorţişoară sunt, desigur, un produs de patiserie danez tradiţional. Preparăm pâine şi prăjituri cu scorţişoară de 200 de ani”, a declarat Hardy Christensen, directorul Asociaţiei patiserilor danezi.

Propunerea de interdicţie vine în urma deciziei agenţiei pentru siguranţă alimentară din Danemarca de a implementa reglementările Uniunii Europene referitoare la cantitatea de „produse zilnice de patiserie fină”, care limitează cumarina la 15 miligrame pe kilogram.

Cu toate acestea, rulourile cu scorţişoară, cunoscute sub denumirea de „Kanelsnegler” şi foarte populare în ţările nordice, pot conţine până la 50 de miligrame pe kilogram. În Suedia, guvernul a clasificat produsele de patiserie cu scorţişoară drept „produse tradiţionale şi de sezon”.

În Danemarca au apărut deja nemulţumiri cu privire la faptul că guvernul nu a luat măsuri de protejare a produselor sale tradiţionale cu scorţişoară, aşa cum au făcut autorităţile din Suedia, ci doar au amânat punerea în aplicare a deciziei de interdicţie până în februarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente