Cei mai buni 27 de elevi din țară vor fi premiați la Gala Olimpicilor

collage
Foto: O parte din elevii care au obţinut medalii, menţiuni şi premii la Olimpiadele Internaţionale şi regionale în 2013

Tinerii olimpici și elevii care au luat medalii, premii la olimpiadele internaționale şi regionale și care au reprezentat Moldova la cele mai importante concursuri din lume vor fi premiați de către Ministerul Educației pe 20 decembrie, în cadrul Galei Olimpicilor 2013.

În 2013, la olimpiadele internaționale și regionale, elevii din Moldova au luat 20 de medalii, dintre care 2 medalii de aur5 de argint şi 13 de bronz. De asemenea, olimpicii au adus acasă 11 mențiuni, un premiu I, două premii II şi un premiu III. La Gala Olimpicilor 2013 vor fi premiați 27 de elevi şi 28 de profesori care i-au pregătit şi i-au ghidat spre succes.

Tinerii premiaţi au participat la 13 olimpiade internaționale şi regionale, care s-au desfășurat în ţări ca: Turcia, Olanda, Columbia, Cipru, Danemarca, Uzbekistan, Bosnia şi Herțegovina, Rusia, Elveția şi India. Disciplinele la care elevii moldoveni s-au dovedit a fi printre cei mai buni sunt: chimia, fizica, matematica, științele, limba şi literatura română, informatica, biologia, ecologia, limba şi literatura română și limba rusă.

În funcție de performanțele înregistrate, elevii vor primi premii bănești ce variază între 400 și 20.000 de lei. Ceremonia se va desfășura în incinta Centrului de Convenții „Leogrand”.

Menționăm că anul trecut peste 30 de elevi au fost premiați de Ministerul Educației în cadrul Galei Olimpicilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente