Vernisajului Vinului a ajuns la cea de-a V-a ediție

1479347_10151915872548547_597785649_n
Foto: PC: Eugen Luchianiuc

O gamă largă de vinuri din cele mai populare soiuri cultivate în R. Moldova, precum şi vinuri produse după tehnologii europene au fost prezentate în cadrul celei de-a V-a ediţii a Vernisajului Vinului.

Peste 27 de companii vitivinicole din Republica Moldova și peste 200 de tipuri de vinuri, un iarmaroc cu daruri hand-made pentru cei dragi, colinde interpretate de Cătălin Josan, atmosferă relaxantă presărată cu multă socializare – acestea au fost ingredientele ediției de iarnă a Vernisajului Vinului 2013, ce s-a desfășurat ieri, 18 decembrie, la Palatul Republicii.

Vernisajul Vinului, organizat pentru a cincea oară în țara noastră, este un eveniment de clasă destinat promovării culturii vinului pe piața internă. La fiecare ediție, organizatorii își propun să prezinte vinurile într-o manieră distinctă, sofisticată, pentru a pune în valoare calitățile produsului. În această zi, vinul este pus în centrul atenției, iar celor prezenți li se oferă posibilitatea de a-l descoperi alături de specialiștii sommelier și producătorii de vinuri din țară.

Ediția de iarnă a Vernisajului Vinului este una specială. Am sărbătorit vinul moldovenesc, tradiția de a-l consuma și bucuria de a recolta vița de vie. În acest an, pentru vinul nostru s-a scurs nu doar must, ci și multă cerneală. Industria vitivinicolă din țara noastră a fost susținută ca niciodată de tineri, bătrâni, profesori sau miniștri, și reprezentanții instituțiilor internaționale. Vernisajul Vinului este un bun prilej de a încheia un an plin de provocări pentru vinificatori”, a menționat Eugen Pîslaru, vicepreședintele APEVM.

Educația vinului este în creștere, iar acesta a și fost scopul inițial al organizării unui Vernisaj al Vinului. Nu trebuie doar să cumpărăm vin sau să-l dăm la teasc, trebuie să învățăm și cum să-l degustăm în mod corect, cum să-i simțim toate aromele. A ști să descrii corect un vin moldovenesc e cea mai bună promovare pe care o putem face țării noastre”, a spus Diana Lazăr, director-adjunct proiectul CEED II, USAID.

Publicul prezent la eveniment a avut oportunitatea să voteze pentru cele mai bune vinuri degustate. În urma voturilor, premianții la Vernisajul Vinului 2013, ediția de iarnă, sunt: la categoria vin alb – Trandafirul Moldovei (Mileștii Mici), vin rose – Rose de Purcari, iar vin roșu – Lupi de la Vinăria Țiganca.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente