Forbes: Top 10 – Cele mai bine plătite artiste din industria muzicală

collage
Foto: Madonna domină topul celor mai bine plătite artiste din industria muzicală, potrivit Forbes.

Madonna domină topul celor mai bine plătiți artiști din industria muzicală, conform clasamentului anual publicat de revista americană Forbes, cântăreața pop fiind, în același timp, și vedeta cu cele mai mari încasări din 2013, indiferent de domeniu.

Încasările artistei din ultimele douăsprezece luni au depășit pragul de 125 milioane de dolari. Majoritatea veniturilor au fost obținute grație turneului mondial desfășurat în perioada iunie 2012-iunie 2013, astfel că o mare parte din totalul raportat de Forbes provine din profitul brut de peste 300 milioane de dolari raportat pentru “MDNA Tour”. Madonna deține, de asemenea, o linie extrem de apreciată de haine și parfumuri, Material Girl, potrivit ziuaveche.ro.

Pe locul doi se află Lady Gaga, cu venituri estimate la 80 milioane de dolari. Anul trecut, excentrica artistă s-a clasat în afara podiumului, ocupând doar poziția a patra. Încasările sale din acest an au fost afectate de întreruperea turneului mondial “Born This Way Ball”, ca urmare a unei accidentări.

Podiumul este completat de solista pop-country Taylor Swift, care a încasat în 2013 peste 55 milioane de dolari din vânzările celui mai recent album, precum și din diverse turnee și campanii de advertising.

Locurile patru, cinci și șase au fost ocupate de Beyonce (53 milioane de dolari), Jennifer Lopez (45 milioane) și Rihanna (43 milioane).

Topul Forbes a fost realizat pornind de la estimările veniturilor brute obținute din vânzări de albume, materiale promoționale sau bilete pentru diversele turnee locale și mondiale ale artistelor incluse în clasament, bazate pe informațiile primite de la Asociația Industriei Americane a Studiourilor de Înregistrări (RIAA) și sistemul de monitorizare Nielsen Sound Scan.

#1. Madonna – 125 milioane de dolari
#2. Lady Gaga – 80 milioane de dolari
#3. Taylor Swift – 55 milioane de dolari
#4. Beyonce – 53 milioane de dolari
#5. Jennifer Lopez – 45 milioane de dolari
#6. Rihanna – 43 milioane de dolari
#7. Katy Perry – 39 milioane de dolari
#8. Pink – 32 milioane de dolari
#9. Carrie Underwood – 30 milioane de dolari
#10. Mariah Carey – 29 milioane de dolari

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente