(foto, video) Flashmob la USM de 11.12.13

IMG_0412
Foto: Echipa flash-mobului 11.12.13 de la USM

Pentru al treilea an consecutiv, la Universitatea de Stat din Moldova s-a organizat un flashmob pentru promovarea spiritului civic în rândul tineretului.

Studenții, deja în anul trei la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la USM au ieșit în fața universității și s-au umplut de energie.

Vera Lozovanu, studentă și unul din organizatorii evenimentului a fost cea care a  creat dansul, le-a adunat într-o combinație interactivă și a pus pe muzica potrivită pentru a încălzi ziua friguroasă de la începutul lunii decembrie. „Chiar dacă vom pleca de la FJȘC, îi vom încuraja și ajuta pe cei care vor dori să ducă mai departe această tradiție”, a spus Vera. Totodată, ea a sugerat studenților să se pregătească bine în ajun de sesiune și să adune cât mai multă energie prin practicarea activismului civic.

Vera Lozovanu, studentă FJȘC, USM la Flash-mob-ul 11.12.13
Vera Lozovanu, studentă FJȘC, USM la Flashmob-ul 11.12.13

Ana-Maria Pancu, colega Verei a organizat la acest flashmob. Potrivit ei, ideea a luat naștere în anul 2011, când unul din colegii săi – Ion Cerga- din cauza unor probleme tehnice nu a reușit să danseze la Balul Bobocilor. „Pentru a confirma faptul că poate să danseze, și-a adunat echipa și au dat un flashmob în fața USM-ului dând naștere acestei tradiții. Anul trecut, pe 12.12.12 am anulat sfârșitul lumii, astăzi continuam să promovăm activismul civic.” Și ea este gata să-i ajute pe cei ce le vor urma exemplul: „Sunt gata să părăsesc și locul de muncă pentru două-trei ore pe zi pentru a-i pregăti pe cei care vor să activeze.”

Echipa flash-mobului 11.12.13 de la USM
Echipa flashmob-ului 11.12.13 de la USM

Sergiu Niculiță, unul dintre participanți, a spus că pregătirile au durat aproximativ două săptămâni. „Mișcările dansului nu au fost nici prea complicate, nici ușoare nu pot fi numite, însă cu ajutorul Verei munca a fost simplificată.”

Sergiu Niculiță, student FJȘC, USM, la flash-mobul 11.12.13
Sergiu Niculiță, student FJȘC, USM, la flashmobul 11.12.13

Dumitru Țurcanu, pro-decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, a spus că va încuraja tradiția și în anii viitori, însă nu va putea impune studenților să o facă. Totodată, el a apreciat inițiativa studenților săi: „Ei sunt bravo. Apreciez studenții care fac lucruri benefice pentru societate.”

Echipa flash-mobului 11.12.13 de la USM
Echipa flashmob-ului 11.12.13 de la USM

IMG_0403 IMG_0402

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente