(foto,video) John Kerry s-a întâlnit la reședința de stat cu mai mulți oficiali moldoveni

IMG_9157
Foto: În prim-plan secretarul de stat, John Kerry și Ambasadorul SUA în Moldova, William Moser

Avionul lui John Kerry a aterizat pe Aeroportul din Chișinău cu întârziere, ceea ce a dat peste cap programul vizitei sale. El a fost întâlnit de ministrul afacerilor externe, Natalia Gherman și Ambasadorul Statelor Unite în Moldova, William Moser.

Oficialul american este acum la Reşedinţa de Stat, pe strada Nicolae Iorga, unde s-a întâlnit cu mai multe oficialități.

El discută despre relațiile bilaterale, precum și calea Moldovei spre Integrarea Europeană cu şeful statului, Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

La întâlnire participă și vicepreședinții Parlamentului Liliana Palihovici, președintele fracțiunii parlamentare PD Marian Lupu și președintele fracțiunii PLR Ion Hadârcă, președintele PLDM, Vlad Filat dar și ambasadorul SUA în Moldova.

Ulterior, şeful diplomaţiei americane va pleca la Cricova, unde se va întâlni cu vinificatorii moldoveniși unde va lansa un vin nou.

Secratarul de stat, John Kerry este a doua persoană ca importanţă din Statele Unite care vizitează Moldova de la proclamarea independenţei. În martie 2011, Republica Moldova a fost vizitată de vicepreşedintele american, Joe Biden.

Vizita de la Chișinău face parte dintr-un turneu mai amplu al șefului diplomației americane. Acesta vine în Moldova după ce a participat în aceste zile la o reuniune a miniștrilor Afacerilor externe ai NATO la Bruxelles. După Chișinău acesta va întreprinde o vizită în Israel și în Cisiordania unde va discuta problema iraniană.

7G9C4658

7G9C4673

IMG_9110

IMG_9111

IMG_9112

IMG_9117

IMG_9119

IMG_9138

IMG_9146

IMG_9157

IMG_9158

IMG_9151

7G9C4848

7G9C4873

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente