Top știri din 2 decembrie

533_23bc2_IMG_1090
Foto: Iurie leancă PC: GOV.md

Un arhitect ce a uimit întreaga lume, wifi gratuit în Kiev, miliarde de minute vorbite pe mobil și multe altele în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 2 decembrie 2013.

#1. Maxim Calujac, arhitectul care și-a uimit concurenții internaționali

Strada Kogălniceanu din centrul Chișinăului a devenit cunoscută și înafara Republicii Moldova. Acest lucru a devenit posibil datorită creații specifice a arhitectului moldovean Maxim Calujac.

#2. Joi se va decide limba de stat: Moldoveneasca sau Româna

Pe 5 decembrie curent se va examina sesizarea privind interpretarea articolului 13 din Constituția Republicii Moldova.

#3. Locuitorii din centrul Kiev-ului sunt rugați să scoată parolele la wifi

Cel mai mare furnizor de internet din Kiev transmite abonaților săi că în aceste zile va da viteză maximă la wifi-ul locuitorilor din centrul Kiev-ului în susținerea #euromaidan.

#4. A fost publicat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană

Acordul de Asociere cu UE parafat pe 29 noiembrie curent de premierul Iurie Leancă şi Înaltul Reprezentat al UE Catherine Ashton, a fost făcut public.

#5. Partea #1: Banii, dragostea și sănătatea zodiilor în anul calului 2014

Anul 2014 este echivalentul anului Calului de Lemn în zodiacul chinezesc, fiecare semn al horoscopului oriental, cu echivalent și în cel european, fiind influențat de trăsăturile specifice acestui animal care guvernează următoarele 12 luni.

#6. Cum alegem cadourile celor dragi de sărbătorile de iarnă

Decembrie dă startul sărbătorilor de iarnă. Un moment numai bun pentru a ne gândi la cadouri. Unii, pregătesc ce să dăruiască. Alții, se întreabă ce vor găsi sub brad sau în papucii pregătiți pentru venirea lui Moș Nicolae.

#7. În 9 luni moldovenii au vorbit 7,5 miliarde de minute la telefonul mobil

În nouă luni ale anului curent, numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut, faţă de finalul anului 2012, cu 5,3% şi a însumat circa 4,3 milioane de beneficiari.

#8. O studentă de la USM este cel mai bun tânăr orator al anului 2013

În weekend a avut loc finala concursului ”Oratorul Anului” organizată de către Clubul Oratorilor. La competiție au participat 21 tineri.

#9. Ianukovici, părăsit de 30 de deputați

În Parlamentul Ucrainean ar putea apărea o nouă majoritate. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Impact, Vitalie Klichko.

#10. Lilia Duca susține #euromaidan

Lilia Duca este studentă în anul III la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat a Moldovei. Activista civică ne-a spus de ce a participat la protestul în susținerea #euromaidan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente