Leancă a discutat cu Medvedev despre exportul de vinuri în Rusia

Delegatia Republicii Moldova si cea a Rusiei
Foto: Delegația Republicii Moldova și cea a Rusiei

Premierul Moldovei, Iurie Leancă a discutat cu omologul sau rus, Dmitri Medvedev despre posibilitatea reluării exportului de băuturi alcoolice şi despre situaţia muncitorilor moldoveni.

În cadrul întrevederii de la Sankt-Petersburg, cei doi au abordat subiecte de pe agenda bilaterală, în special problema reluării exportului de băuturi alcoolice moldoveneşti pe piaţa rusă.

Un alt subiect a vizat situaţia muncitorilor migranţi moldoveni, aflaţi temporar pe teritoriul Federaţiei Ruse. În acest context, a fost menţionată importanţa semnării cât mai curând a acordurilor interguvernamentale privind colaborarea în domeniul migraţiei de muncă, combaterea migraţiei ilegale şi cu privire la readmisie, menite să creeze un cadru juridic eficient pentru protejarea intereselor şi drepturilor cetăţenilor moldoveni, aflaţi la muncă în Rusia.

Totodată, au fost discutate perspectivele colaborării în domeniul energetic.
Reamintim ca din delegaţia moldovenească la acest Summit al CSI mai fac parte vice-premierii Eugen Carpov şi Valeriu Lazăr, precum şi vice-ministrul de Externe Valeriu Chiveri.

În final, s-a convenit că următoarea ședință a şefilor de Guvern din statele-membre ale CSI va avea loc în luna mai 2014, la Kiev, Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente