Volodimir Ribak: „Ucraina nu are alternativă decât UE”

remi
Foto: Volodimir Ribak PC: rada.gov.ua

Volodimir Ribak a ţinut să-l asigure pe Štefan Füle că Ucraina „nu are alternativă” la integrarea europeană. El şi-a exprimat speranţa că Acordul de Asociere va fi semnat la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, la 28 şi 29 noiembrie, conform site-ului parlamentului ucrainean.

Parlamentul ucrainean, sub presiunea UE, a rămas în impas marţi cu privire la cazul opozantei încarcerate Iulia Timoşenko, al cărei transfer în străinătate pentru a primi îngrijiri medicale reprezintă o condiţie-cheie pentru semnarea, săptămâna viitoare, a Acordului de Asociere cu UE.

Nici un proces de vot nu a avut loc marţi în prezenţa comisarului european pentru extindere Štefan Füle, în condiţiile în care partidul aflat la putere şi opoziţia tot nu au reuşit să redacteze un proiect de compromis. Examinarea dosarului, care a eşuat şi săptămâna trecută, a fost amânată pentru joi.

„Joi, vom începe prin examinarea unor legi în vederea integrării europene”, a declarat preşedintele legislativului de la Kiev, Volodimir Ribak, precizând că se va discuta mai ales despre legea referitoare la „acordarea de îngrijiri medicale în străinătate pentru deţinuţi”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente