Grand Prix-ul de la Abu Dhabi – De șapte ori Sebastian Vettel

Sebastian Vettel Infiniti-Red Bull
Foto: Sebastian Vettel la volanul Infiniti-Red Bull, Abu Dhabi, 03.11.13. PC: formula1.com

Deși duminica trecută Sebastian Vettel a devenit pentru a 4-a oară campion mondial. Nimic nu-l oprește pe german să termine săptămână de săptămână cursele de Formula 1 pe primul loc.

Obișnuit de a fi supus unei critici negative din partea experților internaționali, Vettel demonstrează de fiecare dată că la moment, nimeni nu-i poate sta în cale pentru a fi primul care trece linia de finiș. Blamat de faptul că nu se înscrie nici pe departe în lista marilor piloți mondiali din istorie și de lipsa spectacolului de pe circuitele lumii, germanul își face treaba tehnic, calm și cu sânge rece, ca un specialist adevărat.

Un argument este a 7-a victorie consecutivă obținută în această duminică, 3 noiembrie 2013, la circuitul Yas Marina din capitala Emiratelor Arabe Unite. O victorie ce egalează recordul mondial de succesiune din era modernă a Formulei 1, stabilit de arhicunoscutul pilot german Michael Schumacher în 2004.

Se pare că Sebastian vrea să egaleze și recordul de 9 victorii consecutive al italianului Alberto Ascari, care în 2 sezoane diferite, mai exact în 1952-53, a reușit acestă performanță, pe care Vettel o poate rezolva într-un singur sezon. Pentru aceasta neamțul va trebui să finiseze primul la ultimile două circuite din acest an, cele de la Austin, Texas și São Paulo. Acestea vor avea loc pe 17 și respectiv 24 noiembrie.

Top 10 de la Abu Dhabi:

 

Sebastian Vettel a ajuns cu mai mult de 30 de secunde înaintea coechipierului său Max Webber. PC: Eurosport
Sebastian Vettel a ajuns cu mai mult de 30 de secunde înaintea coechipierului său Mark Webber. PC: Eurosport

Clasamentul piloților după această, a 3-a de la urmă etapă:

 

Fernando Alonso nu mai poate pierde poziția secundă cu 2 etape înaintea finalului sezonului. PC: Eurosport
Fernando Alonso nu mai poate pierde poziția secundă cu 2 etape înaintea finalului sezonului. PC: Eurosport

Clasamentul constructorilor F1:

 

Cei de la Infiniti-Red Bull sunt foarte mulțumiți de prestația piloților din echipă, în special cea a campionului mondial. PC: Eurosport
Cei de la Infiniti-Red Bull sunt foarte mulțumiți de prestația piloților săi în acest sezon categoric PC: Eurosport

Și de data aceasta Vettel și-a făcut de cap. Fiind mulțumit de faptul că a egalat recordul lui Schumi, campionul a bucurat din nou publicul cu acele ”gogoașe” interzise de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), executându-le în drum spre garaj. Se pare că germanul protestează astfel față de decizia Federației de săptămâna trecută, când echipa sa a fost penalizată cu 25.000 € pentru aceleași manevre. Totodată, nu este exclus faptul că astfel de ”artificii” vor mai fi prestate de Sebastian, în caz că va bate recordul pe care-l urmărește.

Sursa: Eurosport

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente