Drumul studenților „acasă la mama” s-a scumpit cu 10 bani/km

OK11
Foto: Gara de Nord din Chișinău PC: construct.md

Preţul unui bilet de transport rutier interurban va ajunge la 58 de bani/km, fiind scumpit cu 10 bani. Aceasta nu este unica scumpire. În anul 2015, ea va fi repetată.

În acest sens, cine va vrea să plece la Cahul va plăti cu aproape 16 lei mai scump, iar la Briceni – cu mai mult de 20 de lei.

Tarifele au devenit mai scumpe după ce transportatorii au solicitat acest fapt de nenumărate ori. Ministerul Transporturilor a fost obligat să o facă, printr-o decizie a Curţii Supreme de Justiţie. Precedenta ajustare a tarifelor pentru cursele interurbane a avut loc în ianuarie 2009. De atunci şi până acum preţul unui litru de motorină a crescut cu circa şapte lei (70%), în timp ce benzina s-a scumpit cu 80%, iar preţul gazului lichefiat s-a dublat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Irina Gâscă, această rundă de scumpiri va fi urmată de o a doua, în 2015, astfel încât transportatorii să încaseze câte 58 de lei, de pasager, pentru 100 de kilometri. „În urma acordului de înţelegere semnat între minister şi asociaţiile de transport, prima majorare are loc acum, de la 1 noiembrie, iar a doua din primăvara lui 2015. Ambele vor fi valabile pentru toate rutele suburbane şi interurbane“, a spus aceasta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente