(foto, video) Tânărul moldovean care a ajuns să filmeze clipuri pentru Macklemore

946802_10151733071084540_1447769868_n
Foto: Vlad Cojocaru PC: Facebook

Este vorba despre Vlad Cojocaru, un tânăr de 22 de ani care s-a mutat cu toată familia la vârsta de 13 în orașul Montreal, din provincia canadiană Quebec. El ne-a povestit cum a ajuns să lucreze pentru companii cu renume din Canada și Statele Unite, ca Roméo & Fils și Revolver Films.

#1. Vlad, cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu?

Aveam niște prieteni care făceau muzică și am început să produc video-uri pentru ei; primele 3 nu au ieșit faine. Cu timpul am acumulat experiență și am muncit mai mult. Astfel restul clipurilor se primeau mult mai reușite. Acum am ajuns să lucrez cu un băiat foarte talentat, Kristof Brandl. Scriem ideile împreună, după aceea eu merg pe plan de producător și el se ocupă de filmări, (uneori ne ajutam reciproc, lucrăm ca o echipă).

#2. Ai putea să ne vorbești puțin despre companiile cu care lucrezi la moment?

Momentan lucrez cu 2 companii. Pe plan local, pentru provincia Quebec, cu companiaromeoetfils.com și pe plan internațional, cu revolverfilms.com. Compania Revolver Films e una din cele mai bune companii din Canada și top 10 din America. E o echipă mică – sunt doar 4 regizori pentru vidoe-uri de muzică și eu lucrez cu Kristof Brandl în calitate de producător. Alții 3 din companie sunt super cool – Director X (Video-uri pentru Drake, Justin Bieber, Rhiana etc.); Radical Friend (Clipuri pentru Skrillex și filmări din domeniul fashion) și Floria (Video pentru Justin Timberlake, Pink, Ellie Goulding, Marilyn Manson etc.)

#3. Ce facultate faci la moment? Ai vrea să continui cu filmările sau te axezi mai mult pe școală?

Fac contabilitate și finanțe, la JMSB (John Molson School of Business). Din facultate mi-a rămas încă jumătate de an și termin, așa că nu am nevoie de un anumit focus asupra școlii. Deci o să mă focusez mai mult pe filmări și vedem unde ajung cu timpul.

#4. Ce planuri ai pentru viitorul apropiat în domeniul filmărilor?

Degrabă vom merge în Italia și Franța – mergem să facem un nou video, nu pot zice pentru cine că piesa și apariția unui video încă nu a fost anunțată public de artist. Vom sta 2 săptămâni în Italia și vom merge cam peste tot. Începem cu Roma și mergem spre sud prin toate orașele până ajungem în Palermo, Sicilia. După zburăm în Paris și filmăm și pe acolo timp de 5 zile.

Vlad Cojocaru a filmat clipuri împreună cu regizorul Kristof Brandl pentru artiști renumiți din Canada ca CANNONHEAD și Jason Bajada, și din SUA ca Macklemore. De asemenea tinerii au filmat și un spot publicitar pentru American Apparel, cu participarea tinerei modele din Los Angeles, Faith Picozzi.

De la filmările pentru CANNONHEAD, în statul american Nevada. Justin Owensby,  Kristof Brandl și Vlad Cojocaru  PC: facebook.com

De la filmările pentru CANNONHEAD, în statul american Nevada. PC: facebook.com

De la filmările pentru CANNONHEAD, în statul american Nevada. PC: facebook.com

De la filmările pentru CANNONHEAD, în statul american Nevada. PC: facebook.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente