Top știri din 9 octombrie

Tapiola
Foto: Pirkka Tapiola PC: moldova.org

Unii vând țigări online, alții sunt în risc de a fi deportați, între timp angajații Google sunt răsfățați ca să-și iubească lucrul. Totodată campania noastră roz continuă, azi l-am prezentat pe tânărul Jack. Detalii citiți în cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 9 octombrie 2013.

#1. „Unde, când, de ce ne niorlăim?!” discutat la un pahar cu vin

Vinurile Filosofice revin cu o nouă ediție pentru că, după cum spun organizatorii, toamna se bea vin bun. Acest eveniment are scopul de a-i aduna pe toți iubitorii de discuții interesante la un pahar de vin.

#2. Cum moldovenii fac online contrabandă de țigări în Irlanda

Țigările din Moldova sunt populare pe piața neagră, în special, în Irlanda, unde prețul pentru un pachet de țigări e foarte înalt. #diez îți prezintă o analiză făcută de Jesse Pluim, un voluntar american aflat în Moldova.

#3. Lista candidaţilor admişi la concursul job-urilor de la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a făcut azi publică lista persoanelor admise pentru concursul de ocupare a posturilor vacante din cadrul ministerului. Vedeți cine sunt persoanele înscrise în concurs.

#4. Din ianuarie, cei care încalcă regulile de circulaţie nu mai scapă nepedepsiţi

Ministerul Afacerilor Interne este pe ultima sută de metri în ceea ce privește instalarea camerelor de supraveghere și radare în 41 de intersecții din Chișinău.

#5. 5 vedete care au supravieţuit cancerul mamar

#diez continuă să-ți prezinte articole cu tematica cancerului mamar, în cea mai roz lună a anului: octombrie. De data aceasta vom cunoaște celebritățile care au devenit eroine pentru mii de femei din jurul lumii.

#6. Angajaţii Google sunt răsfațați în campusul din California

Pentru ca angajaţii să se simtă cât mai bine la locul de muncă, Google şi-a amenajat sediul central din Mountain View, California, într-un mod special.

#7. Tapiola: “Europa nu va primi la lucru moldovenii deportați din Rusia”

Uniunea Europeană nu va asigura cu locuri de muncă moldovenii deportați din Federația Rusă. Declarația îi aparține șefului delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola într-un interviu pentru Kommersant.md.

#8. „Boschetar pentru trei zile” în schimbul sumei de 2.000 dolari

Vrei să vezi ce înseamă să fii om al străzii, măcar pentru trei zile? Plăteşti 2.000 de dolari şi vei fi ghidat prin această experienţă. Asfel sună un proiect propus de un fost programator din Seattle, pornind de la zicala “nu poţi înţelege ce trăieşte o persoană până nu te pui în locul ei”.

#9. Cine este Jack Andraka?

Chiar dacă cancerul de care vom vorbi în acest articol nu este cel mamar, am hotărât să facem o mică excepție, pentru a vă povesti istoria lui Jack Andraka și cine știe, poate vă inspirăm la noi descoperiri.

#10. Serviciul Vamal caută specialiști IT

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a anunțat un concurs pentru suplinirea funcţiilor vacante de colaborator vamal cu statut special / funcţionar public în cadrul Aparatului Central şi Birourilor Vamale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente