Tapiola: „Europa nu va primi la lucru moldovenii deportați din Rusia”

Tapiola
Foto: Pirkka Tapiola PC: moldova.org

Uniunea Europeană nu va asigura cu locuri de muncă moldovenii deportați din Federația Rusă. Declarația îi aparține șefului delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola într-un interviu pentru Kommersant.md.

Diplomatul a răspuns negativ la posibilitatea de a acorda un regim liberalizat pentru migranții muncitori deportați, accentuând că asemenea acțiuni nu își găsesc loc în logica acțiunilor Uniunii Europene.

„Susținerea noastră constă în susținerea reformelor, care vor îmbunătăți economia statului, mediul concurențial și investițional. Acest lucru va permite crearea locurilor de muncă și condițiilor de trai mai bune în țară pentru ca cetățenii să se poată întoarce”, a concis Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău.

Anterior și comisarul european Štefan Füle a anunțat despre faptul că Buxelles-ul nu este gata să intre în conflict cu Federația Rusă din cauza Moldovei și limitarea exportului din RM.

vybor.md amintește despre faptul că sub riscul de a fi deportați sunt 190 de mii de moldoveni care lucrează pe teritoriul Federației Ruse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente