Rafael Nadal se întoarce pe prima poziție ATP

Rafa Nadal
Foto: Spaniolul Rafael Nadal (27 ani) se bucură de victoria în semi-finala competiției din China

Rafael Nadal își va întoarce poziția de top în clasamentul mondial, după ce a trecut în finala China Open, în faza anterioară învingându-l pe cehul Tomáš Berdych.

Serbul Novak Djokovic, care va pierde locul de frunte luni, atunci când va fi anunțat noul top, l-a învins pe francezul Richard Gasquet în cealaltă semi-finală cu 6-4, 6-2.

În acest an, Nadal și-a mărit numărul de titluri de Mare șlem la 13, triumfând la turneele din Franța și S.U.A. Spaniolul nu a mai fost lider mondial din luna iulie 2011, însă a revenit în forță în februarie, după accidentarea suferită anul trecut.

”Este un an superb, fără dubii unul din cei mai buni din cariera mea” a rostit Nadal pentru reporteri. ”Cu siguranță este ceva special să mă întorc în topul clasamentului după ce n-am jucat tenis mai mult de jumătate de an. Dar până la urmă acesta este doar un număr, ce mă face cu adevărat bucuros este tot ce am făcut pentru a ajunge unde sunt astăzi.”

El a pierdut două finale de când a revenit, câștigând 10 turnee și 10 milioane dolari americani în 2013, iar semi-finala de ieri l-a ajutat să ajungă la 21 partide fără înfrângere.

”Ar fi un final formidabil al sezonului dacă voi reuși să-l termin pe poziția Nr. 1. Pentru aceasta desigur că trebuie să câștig cât mai multe meciuri” a adăugat tenismanul.

Astfel, duminică în China se așteaptă o finală de foc, o adevărată bătălie pentru puncte ATP și așa va fi în toate celelalte competiții. Așa e atunci când pe primii clasați îi desparte doar câteva puncte:

1. Novak Djokovic   11120
2. Rafael Nadal       10860

Sursa: http://uk.eurosport.yahoo.com/

Taguri: #tenis
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente