Cele mai inovatoare companii din 2013

Red_Apple
Foto: Rob Janoff a declarat într-un interviu că logo-ul Apple vine de la încercarea lui de o săptămână să deseneze forma simplificată a unor mere cumpărate din magazin.

Companiile de tehnologie rămân încă pe primul loc cand vine vorba de inovație, și asta o spun cei de la Boston Consulting Group, cu lista ”Celor mai inovative companii din 2013.” Apple Inc ocupă primul loc, pentru al nouălea an consecutiv, urmat de Samsung Electronics Co și Google Inc.

Nici producătorii auto nu se lasă mai jos și se mișcă cu o viteză mare înainte. În noul raport, în top 50, 14 poziții sunt ocupate de producătorii auto, iar în top 20, avem nouă companii. În anul 2010, doar opt firme de automobile se regăseau în topul celor mai inovative companii.

Toyota Motor Corp, Ford Motor Co și BMW AG au fost printre 10 cele mai inovatoare companii. General Motors Co a făcut un salt de 16 de poziții în acest an, și s-a poziționat pe locul 13, în timp ce Volkswagen AG a crescut cu 31 poziții, la numărul 14. AUDI AG, Honda Motor Co și Daimler AG a avut, de asemenea, rezultate puternice în acest an.

Între timp companii ca Intel Corp, Dell Inc și Royal Philips NV, au scăzut cu cel puțin 11 poziții.

Rezultatele raportului sunt determinate în mare parte de un sondaj, la care au participat 1.500 de directori executivi, care sunt rugați să numească cele mai inovatoare companii din afara industriei lor. Aproximativ un sfert dintre respondenți spun că inovarea este o calificativă de top, iar alte 53% spun că este în top trei .

Iată primele 20 din cele mai inovatoare companii:

# 1 Apple

# 2 Samsung

# 3 Google

# 4 Microsoft

# 5 Toyota

# 6 IBM

# 7 Amazon

# 8 Ford

# 9 BMW

# 10 General Electric

# 11 Sony

# 12 Facebook

# 13 General Motors

# 14 Volkswagen

# 15 Coca-Cola

# 16 Hewlett-Packard

# 17 Hyundai

# 18 Honda

# 19 Audi

# 20 Daimler

Sursa: blogs.wsj

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente