Anterior ți-am prezentat „5 mituri despre sex în care ai crezut până acum”. Astăzi, #diez vine cu altele cinci. Lectură plăcută!
#1. Afrodiziace
Afrodiziacele aduc venituri de milioane de euro, dar eficacitatea loc în materie de stimulare sexuală nu a fost demonstrată niciodată științific. Atunci când vorbim de afrodiziace ar trebui să ne aducem aminte și de efectul placebo. Dacă înghițiți în realitate fel de fel de ciudățenii pentru a obține mai multă plăcere, ați putea trece cel puțin la ceva mai plăcut, cum ar fi zahărul sau zăhărelul.
#2. Ciocolata
Ținând cont că s-a ajuns la capitolul zăhărel, marea majoritate a auzit de faptul că între ciocolată și pofta sexuală a femeii există o legătură puternică. Italienii au studiat legătura dintre ciocolată și sexualitatea feminină, oferind lumii un studiu numit Female Sexual Function Index. Concluzia studiului e că femeile care au consumat ciocolată au avut mai puțină poftă de sex decât cele care nu au consumat ciocolată.
#3. Căsătoria-i nefericită
Lumea vorbește că persoanele căsătorite au parte de mai puțin sex. Un studiu a demonstrat contrariul. The Kinsey Institute spune că în timp ce aproape 50% dintre tinerele cupluri căsătorite fac sex de două sau trei ori pe săptămână, mai mult de 50% dintre persoanele necăsătorite nu au făcut sex deloc în ultimul an. E adevărat, studiul este din 2010 și este valabil pentru americani, dar ideea este valabilă pentru toți.
#4. Vârsta a treia
Cu toate că ne opunem ideii că bunicii noștri s-ar putea îndreptaspre dormitor cu o altă idee în cap decât somnul, potrivit unui studiu al medicilor britanici, bunicii își testează paturile mai des decât am crede: au declarat că au făcut sex în decursul ultimului an 73% dintre intervievații între 57 și 64 ani, 53% dintre cei între 64 și 75 de ani și 26% dintre cei între 75 și 85 de ani.
#5. Sexul între verișori
Folclorul urban spune că sexul între verișori este menit să aducă pe lume tot felul de mutanți și, prin urmare, nimeni nu ar trebui să-l aducă în discuție. Datele unui studiu al cercetărilor islandezi, relatează „căsătoriile dintre verișori de gradul trei sau patru au ca rezultat mai mulți copii decât familiile formate din persoane care nu sunt înrudite deloc.”