Cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 16 septembrie 2013

#1. Vinurile din RM premiate la Decanter World Wine Awards

Recent a avut loc cea de-a 10-a ediție a concursului Decanter World Wine Awards (DWWA). La Royal Opera House din Covent Garden, Londra, a fost organizată o cină de prezentare a învingătorilor.

#2. Ce fac oamenii în Scuarul Catedralei? part II

În una din edițiile precedente ”Ce fac oamenii în parc?” v-am povestit despre Scuarul Catedralei. Alex Pahomi vine cu o serie proaspătă de poze.

#3. Cele mai ciudate legi sexuale din lume

Deși statele islamice sunt renumite pentru legile cu un caracter ușor absurd (încălcarea celor mai multe dintre ele fiind sancționată prin pedeapsa cu moartea), SUA, în mod surprinzător, este pe primul loc în topul statelor cu cele mai multe legii de interdicție pentru felurite activități sexuale.

#4. Magazinele duty-free vor dispărea de la frontiera terestă

Proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2014 propus de Ministerul Finanţelor prevede interzicerea comerţului duty-free la hotarul terestru al RM.

#5. Protestele Roșia Montană în 10 poze

Protestele ”Roșia Montana” deja au reușit să invadeze spațiul rețelelor de socializare. Deși a primit deja nick-ul de ”Revoluția hipsterilor”, nu putem trece cu vederea felul creativ în care protestatarii își exprimă manifestul.

#6. Fără vize pentru străinii care vin în Moldova de Ziua Naţională a Vinului

Oaspeţii străini care vor vizita cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Vinului, ce se va desfăşura la Chişinău în perioada 5-6 octombrie 2013, vor beneficia de vize de intrare gratuite, potrivit Centrului de Apel al Ministerului de Externe al Republicii Moldova.

#7. Titlul de „Cel mai bun pădurar” a revenit unei doamne!

Rezervația Naturală “Codrii” a găzduit în acest an etapa finală a concursului profesional “Cel mai bun pădurar” ediția 2013.

#8. Valeria Șeican a fost demisă din postul de director al TNOB

Ministrul culturii, Monica Babuc, a semnat astăzi o dispoziție de demitere a directorului Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB), Valeria Șeican.

#9. Veaceslav Negruţa a ieşit din PLDM

Fostul ministru al finanţelor, Veaceslav Negruţa, a părăsit rândurile Partidului Liberal Democrat.

#10. Capitalul BEM mărit cu 50 de milioane de dolari

Acţionarii privaţi ai Băncii de Economii și-au indeplinit responsabilitatea asumată. Ei au acordat instituţiei împrumuturi subordonate în mărime de 50 milioane de dolari.