3 motive pentru care muzica din Europa e mai bună decât cea din SUA

1240540_10151878350594643_609110176_n
Foto: Anume în Europa au loc toate experimentele muzicale, trendurile underground se dezvoltă și apar stiluri care modelează tendințele întregii culturi.

Chiar dacă numărul de staruri pe metru pătrat în SUA este mai mare decât cel din Europa, când vine vorba de muzică, ”bătrânul continent” este incontestabil cu mult mai interesant. Vezi și tu de ce totuși muzica din Europa este mai bună decât cea din SUA.

# Motivul 1: Accentul

De la Billie Joe Armstrong la Party Supplies, au existat mulți americani care au cântat cu accent străin, și asta pentru un motiv bun. Chiar dacă americanii niciodată nu vor recunoaște, totuși piesele interpretate cu accent sunt de multe ori mai deosebite. Poate este o părere subiectivă, dar haideți să recunoaștem că artiști precum: Ellie Goulding, Adele, AlunaGeorge, Lily Allen, Cate Le Bon, Lykke Li sunt un pic mai interesanți urechilor noastre, din cauza accentului. Spuneți voi ce vreți, dar fetelor le plac băieții cu accent, băieții tot nu se dau în lături de la fetele cu accent, iar felul în care europenii cântă în limba engleză, este un lucru pe care americanii nu-l vor putea imita niciodată.

# Motivul 2: Festivalurile de muzică

Desigur că America s-ar putea lăuda cu Lollapalooza și Coachella, dar când vine vorba de festivaluri de muzică, Europa cu siguranță câștigă mai multe puncte. Din punct de vedere istoric SUA a avut momentele ei de glorie, cum ar fi Woodstock. Cu siguranță ei stau mai bine când vine vorba de interpreți de jazz și blues, dar la capitolul diversitate și numărul festivalurilor, Statele Unite cu siguranță pierde din teren. Chiar dacă uneori condițiile climaterice europene, pot surprinde cu puțină ploaie și timp răcoros, dacă vă înarmați cu suficient alcool, atunci cu siguranță veți aprecia tot ce se întâmplă în jurul vostru.

# Motivul 3: O istorie muzicală bogată

Chiar dacă din cauza disponibilității materialelor muzicale pe internet, nu putem trece cu vederea istoria muzicală îndelungată și bogată a Europei, care cu siguranță oferă mai multă inspirație pentru muzicieni din toate perioadele istorice. Muzica americană are la bază de cele mai multe ori doar două ingrediente: jazz și blues, în timp ce în Europa, muzica clasică a dezvoltat și a evoluat din anii 1600, un set de tradiții muzicale care au oferit o bază mult mai mare pentru tot ce avem în prezent.

*MOTIV BONUS: Muzica electronică

Scena muzicii electronice din Europa este una dintre cele mai active și valoroase, și continuă să prindă puteri. Locuri precum Londra, Berlin, Ibiza sunt recunoscute drept ”Mecca” muzicii dance. Chiar dacă muzica trance își are rădăcinile în Chicago, este clar că Europa de mult a luat întâietate. Datorită producătorilor muzicali de pe continentul european, elemente din muzica dance sunt tot mai des utilizate de pop și hip-hop. Când Kanye West s-a aventurat în realizarea albumului ”Yeezus”, unde a început să caute elemente noi? Desigur că la artiștii underground europeni, precum: Arca, Evian Christ, Brodinski și Gesaffelstein.

Sursa: pigeonsandplanes

Taguri: #europa#SUA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente