Rezultatul anchetei în cazul „Golden Nica”: Carnea de pui a fost infectată la restaurant

phoca_thumb_l_04
Foto: Carnea de pui a fost infestată la restaurantul Golden Nica PC: Goldennica.md

Ministerul Sănătăţii a făcut publice rezultatele anchetei în cazul intoxicaţiilor în masă la restaurantul Golden Nica din Capitală.

Conform rezultatelor investigațiilor de laborator în pieptul de găină crud a fost depistată Salmonella enteritidis. Semifabricatul, pieptul de găină crud, a fost folosit pentru prepararea bucatelor celor două nunţi din incinta localului în data de 31 august.

Specialiștii au colectat șase probe de la cele două depozite de unde a fost cumpărată carnea de pui pentru prepararea bucatelor la nunţile fatale, dar nu au depistată microflora patogenă în produse.

Astfel, Ministerul Sănătăţii a constatat că „izbucnirea toxiinfecție alimentare, provocată de Salmonella enteritidis, a avut loc în restaurantul „Golden Nica” ca urmare a nerespectării condițiilor de păstrare a materiei prime şi finite, încălcarea fluxurilor tehnologice şi nerespectarea igienei personale de către angajații întreprinderii”.

Totodată, în sortimentul bucatelor servite la ceremonii, au fost incluse bucatele din carne (costiţa şi frigărui, inclusiv din fileu de pui, găină umplută), preparate la grătar ceea ce nu asigură prelucrarea termică adecvată pentru nimicirea microorganismelor patogene

108 persoane din cinci raioane ale ţării (Călăraşi, Străşeni, Rîşcani, Ungheni şi Teleneşti), dintre care și 9 angajați, s-au infectat cu Salmonella enteriditis, după ce au servit bucate la nunţile din 31 august şi 6 septembrie în acest local.

Personalul întreprinderii, fără examen medical şi cei implicați în procesul epidemiologic, au fost înlăturaţi de la serviciu. Pentru încălcările depistate, în rezultatul controlului inopinat, pe numele persoanelor de răspundere, s-au întocmit procese-verbale cu privire la contravenția administrativă în domeniul sanitaro-epidemiologic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente