Tinerii fermieri români ar putea primi 70.000 € de la stat

15agricultura_shutterstock_6a71c39e2e
Foto: Tinerii agricultori din România vor avea un suport majorat pentru lansarea afacerii incepând cu anul 2013. PC: evz.ro

Tinerii care vor să se mute la sat și să își dezvolte o afacere în mediu rural ar putea primi de la stat 70 de mii de euro față de 40 de mii de euro din actualul program.

Finanțarea va veni și anul viitor prin Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) din România.

Nicolae Popa, director general adjunct de implementare tehnică al APDRP a declarat în cadrul conferinței ZF Agribisness că „Noi preconizăm că vom majora și suma alocată cu 50%”, scrie vocea vasarabiei.net

În perioada 2007-2013 au fost alocate pentru măsura de sprijinire a tinerilor 331 milioane euro, fiind finanțate 12.425 de proiecte cu o valoare de 308,8 milioane euro.

Potrivit lui Popa, plățile efectuate în contul acestor proiecte se ridică la 216,46 milioane euro. Numărul total al proiectelor primite pe măsură pentru sprijinirea tinerilor a fost de 22.494, în valoare de 630 milioane euro.

„Dacă până acum nu există o diferențiere între tânărul fermier și un fermier care primea un sprijin pe suprafața de 139 de euro pe hectar, în viitoarea programare fermierul tânăr va primi pentru cinci ani, pentru primele 25 de hectare, o suma mărită cu 25%. Astfel acesta va fi stimulat sa lucreze și să aibă un avantaj la începerea activității agricole”, a afirmat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii din România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente