Sărăcia și drepturile omului vor fi evaluate de un expert ONU

ministerul de externe
Foto: Întrevedere oficială dintre Valeriu Chiveri cu Magdalena Sepúlveda. PC mfa.gov.

Raportorul special al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Magdalena Sepúlveda, va întreprinde o vizită în RM pentru a se documenta din prima sursă şi a evalua problemele cu care se confruntă locuitorii țării.

Vizita are loc în contextul monitorizării R. Moldova în calitate de stat membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

În cadrul întrevederii cu Valeriu Chiveri, oficialii au discutat despre angajamentele internaţionale şi realizarea politicilor naţionale în domeniul drepturilor omului, sărăciei şi excluderii sociale, în particular a grupurilor dezavantajate precum femeile, copiii, persoanele cu dizabilităţi, persoanele în etate şi minorităţile.

Potrivit viceministrului Valeriu Chiveri, asigurarea drepturilor omului reprezintă una dintre priorităţile Programului de activitate al Guvernului pentru 2013-2014, motiv pentru care autorităţile de la Chişinău mizează pe suportul, recomandările şi asistenţa partenerilor internaţionali în vederea implementării standardelor internaţionale şi europene în domeniu.

Sursa: mfa.gov.md

Taguri: #ONU
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente