Găsiți online hărțile localităților din Moldova

harta
Foto: Harta vecinilor orașului Chișinău

Anatolie Golovco este un tânăr din Moldova care și-a pus ca scop să transpună cât mai corect toate hărțile localităților din Moldova online. Echipa #diez a vorbit cu Anatolie și acesta ne-a povestit mai multe despre proiect.

A.G.: Am început aproximativ în 2007-2008 cu proiectul openstreetmap.org (pe zona Moldovei). Ceva timp în urmă am decis să fac propriul proiect în care să pot crea o hartă cât mai aproape de una ideală. Motivația principală este să dau oamenilor o harta corectă și completă a întregii țări.

Ceea ce vedeți pe hartamd.com este creat de mine de la zero, fapt care-mi permite să fiu foarte sigur de calitate. Acum eu dedic efectiv tot timpul liber pentru a acumula, corecta și adăuga datele pe hartă. Când zic date, la această etapă am în vedere sate, drumuri, străzi, râuri, păduri etc.

Anatolie Golovco, fondatorul proiectului hartamd.com PC: Facebook
Anatolie Golovco, fondatorul proiectului hartamd.com PC: Facebook

Țin foarte mult să am denumirile străzilor scrise corect, deoarece-i cam dificil să te orientezi când denumirile străzilor sunt eronate.

Harta orașului Briceni
Harta orașului Briceni

Produsul final al acestu proiect e să am Harta completă a Moldovei, cu toate satele ei frumoase, orașe, drumuri (Magistrale, Republicane și Locale), cu păduri, râuri, căi ferate și denumiri corecte în limba română.

Harta orașului Glodeni
Harta orașului Glodeni

În curând va fi și aplicație pentru smartphone-uri. Toți oamenii trebuie să aibă o hartă bună pe device-urile lor smart, dar întâi trebuie să fie harta bună, fără asta softul nu are rost.

#diez: Pentru ce avem nevoie de o așa hartă dacă avem Google Maps?

A.G: Dacă o să comparați orașele deja adăugate la noi cu orice altă hartă, o să descoperiți că harta noastră este mult mai completă și corectă (aici avem in vedere denumirile străzilor). Este prematur să comparam aceste două produse pentru că al nostru este în proces de dezvoltare.

Harta orașului Hâncești
Harta orașului Hâncești
Harta orașului Basarabeasca
Harta orașului Basarabeasca
Versiunea veche a hărții Chișinău
Versiunea veche a hărții Chișinău

Proiectul inițiat de Anatolie îl puteți urmări pe pagina de Facebook iar harta propriu-zisă pe hartamd.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente