Căi ferate în Moldova după exemplul Letoniei

vilcienns
Foto: Ministrul Vasile Botnari se află într-o vizită de lucru la Riga, în perioada 5-7 septembrie. PC: photoriga.com

Letonia va acorda asistenţă Moldovei pentru reformarea SA „Calea Ferată din Moldova” după modelul european. Acest subiect a fost discutat astăzi la Riga de către miniştrii transporturilor ale celor două state, Anrijs Matiss şi Vasile Botnari.

5017750_ORIGINAL_1362124749.jpg„Căile Ferate Letone au trecut printr-un proces de reformare în anii 2005-2006, cînd a fost creat holdingul AB Latvijas dzelzcels (LDZ), divizat în trei directorate responsabile de transportarea pasagerilor, a mărfurilor şi de infrastructura feroviară. Astăzi, LDZ se dezvoltă dinamic”, a spus, Anrijs Matiss, ministrul leton al Transporturilor.

13Vasile Botnari a subliniat că scopul reformei iniţiate la CFM este ca Moldova să aibă un sistem de cale ferată modernă. „Urmărim optimizarea cheltuielilor și crearea de noi oportunități de dezvoltare ale CFM. Modelul aplicat de Letonia s-a dovedit a fi unul de succes şi suntem extrem de interesaţi în preluarea acestei experienţe pentru a asigura dezvoltarea calitativă a CFM. La fel, intenţionăm crearea unei Autorităţi Feroviare de Stat pentru demonopolizarea ramurii”, a apreciat ministrul moldovean al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Ministrul Vasile Botnari se află într-o vizită de lucru la Riga, în perioada 5-7 septembrie. Din delegaţia ţării noastre mai fac parte reprezentanţi din conducerea CFM şi experţi pe domeniu din cadrul MTID. Scopul vizitei este de a studia experienţa Letoniei în reformarea sectorului feroviar.

Sursa: mtid.gov.md

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente