Top știri din 4 septembrie

Conferinta-10
Foto:Pelicani surprinși pe lacul Beleu în 2011 PC: Moldova Birds

Cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 4 septembrie 2013

#1. Proiectul “Chișinăul dincolo de liniile roșii” a fost lansat

Evenimentul de astăzi, “Varșovia Publică”, prezentat de Ewa Rudnicka a dat start unui nou proiect de salvare arhitecturală a Chișinăului.

#2. Suedia va oferi azil politic refugiaților din Siria

Serviciile de migrație suedeze au anunțat că toți refugiații din Siria care vor ajunge în Suedia vor primi azil politic permanent în contextul înrăutățirii conflictului sirian.

#3. ADMITERE 2013: 637 locuri libere pentru studenţii moldoveni la universităţile din România

Ministerul Educației de la București a publicat astăzi, 4 septembrie, lista locurilor neocupate pentru studii de licență în instituțiile de învățământ din România. Dintre cele 5.500 de locuri oferite de guvernul român, 637 au rămas neacoperite.

#4. Aniversarea scriitorului Ion Druță, sărbătorită la Chișinău

Seara trecută la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” a avut loc un eveniment de omagiere, dedicat operei scriitorului Ion Druță.

#5. Programul Festivalului Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, ediţia a XXI-a, îşi deschide uşile de pe 6 până pe 15 septembrie.

#6. În căutarea pelicanilor moldoveni împreună cu bunica din Văleni

Proiectul ”Hai la țară” se extinde în sud, în localitățile Văleni și Slobozia Mare, alături de rezervația Prutul de Jos. La lacul Beleu pot fi întâlniți pelicani, astfel echipa #diez alături de bunica din Văleni și echipa ”Hai la țară” au pornit să caute acești pelicani.

#7. EU despre decizia Armeniei de a adera la Uniunea Vamală

Președintele armean Serj Sargsyan a declarat ca vrea să se alăture Rusiei într-o uniune politică și de comerț, în loc de alternativa UE.

#8. 5.450 de km pe biciclete ca să salveze Roșia Montană

În contextul ultimelor evenimente de protest care au loc în România împotriva proiectului minier de extragere a aurului și argintului din perimetrul zonei Roșia Montană, #diez iți prezintă trei tineri din trei țări diferite care au călătorit 5.450 km pe bicicletă pentru campania “Salvați Roșia Montană”.

#9. Drumuri mai bune până în 2022

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Strategia de transport şi logistică până în anul 2022, astfel ca până în 2022 drumurile naţionale să fie într-o stare foarte bună.

#10. O metodă mai ușoară de a alege câștigătorii concursurilor pe Facebook

Woobox este o aplicație destinată să ajute brandurile să-și facă campaniile pe rețelele de socializare mai eficiente. După ce Facebook a permis concursurile cu like-uri și comentarii, Woobox s-a reorientat și a gândit un mecanism ca să facă lucrul adminilor mai ușor.

 

Taguri: #suedia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente