Proiectul „Chișinăul dincolo de liniile roșii” a fost lansat

IMG_9812
Foto: A fost lansat un nou proiect pentru salvarea arhitecturii Chișinăului

Evenimentul de astăzi, „Varșovia Publică”, prezentat de Ewa Rudnicka a dat start unui nou proiect de salvare arhitecturală a Chișinăului.

Asociația Oberliht, organizatorul evenimentului a anunțat despre scopul și cauza evenimentului de azi, 4 septembrie, de la Muzeul Zemstvei.

Evenimentul dă start proiectului „Chișinăul dincolo de liniile roșii” care va conține și alte prezentări, ateliere, alți oameni de la care să învățăm. Atelierele vor fi deschise nu doar pentru arhitecți, dar pentru fiecare persoană ce urmează această cauză.

Pisici de Varșovia
Pisici de Varșovia
Pisici de Varșovia
Pisici de Varșovia

Actualmente, Ewa vorbește despre experiența sa. În continuare vor vorbi și alte două persoane:

#Tom RUSSOTTI – Cultura Sportului

„Eu folosesc sportul drept cultură vie pentru a crea semnificații personale și sociale, pentru a experimenta, în calitate de joc și pentru a provoca idei contemporane în sport.”

Tom RUSSOTTI este artist și educator stabilit în Brooklyn, New York. Proiectele lui Tom explorează natura performativă și esteticul din astfel de fenomene largi precum este sportul, semnele și organizațiile. Tom și-a făcut studiile la Universitatea din Standford și Universitatea Rutgers.

# Karl HALLBERG

„Voi prezenta cîteva exemple ale lucrărilor mele și ale altor artiști veniți în rezidență la centrul nostru suedez Not Quite.

Lucrările mele sînt un mix între piese create din metal și acțiuni în spațiul public. Eu cred că arta în spațiul public pune în discuție convențiunile ce există în societate. Deasemenea, ea poate face lumea să zîmbească.”

Karl Hallberg este artist și membru al Centrului Cultural și a Cooperativei artiștilor și artizanilor Not Quite Fengersfors din Suedia. El administrează proiectele artistice ale Not Quite.

IMG_9826
Din exemplele aduse de Ewa Rudnicka 1
Din Exemplele aduse de Ewa Rudnicka 1
Din exemplele aduse de Ewa Rudnicka 2
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente