Se oferă burse europene pentru jurnaliști

burse123cotidianul.ro
Foto: Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști PC cotidianul.ro

Jurnaliștii din Republica Moldova sunt invitați să aplice pentru programul „Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști”, ediția 2013-2014.

În cadrul programului jurnaliștii vor avea posibilitate să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre, precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

Programul „Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști” cuprinde trei etape de pregătire profesională: un training specializat, susținut în România de către specialiști în relații europene; o călătorie de studii de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliștii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu oficiali ai Uniunii Europene; stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor organizaţii de presă europene.

Aceștia trebuie să aibă cel puțin 3 ani de experiență, vârsta de până la 35 de ani și să cunoască limba engleză. Cunoașterea limbii franceze va reprezenta un avantaj.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 octombrie 2013, toate înscrierile având mențiunea ,,Pentru Bursele Europene JTI”.

Preselecția candidaților se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecția pe baza unui interviu. Documentele se vor transmite pe adresa: [email protected].

Sursa: infotag.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente