După 5 ani, Steaua București revine în grupele Ligii Campionilor

piovaccari-3773
Foto: Bucuria lui Piovaccari după golul doi al Stelei, golul care a calificat Steaua PC: Prosport

Steaua București a reușit aseară în Polonia calificarea în grupele Champions League 2013-2014 pe stadionul celor de la Legia Varșovia. Scorul de aseară a fost 2-2, iar în primul meci a fost 1-1, iar Steaua s-a calificat datorită golurilor înscrise în deplasare.

Steaua a început bine meciul și în minutul 9 conducea deja cu 2-0. Pentru a pierde calificarea Steaua ar fi trebuit să încaseze 3 goluri fără drept de replică. Cunoscând instabilitatea rezultatelor Stelei în meciurile cu Middlesbrough și cu Napoli, fanii Stelei au avut emoții până la finalul meciului, unde Steaua a primit doar două goluri și a reușit calificarea în grupele Champions League.

Momentul când Steaua a realizat că este pentru a șaptea oară în grupele Champions League PC: Prosport
Momentul când Steaua a realizat că este pentru a șaptea oară în grupele Champions League PC: Prosport

În ultimele 3 participări în grupe, în sezoanele 1996-1997, 2007-2008, 2008-2009, Steaua nu a fost niciodată mai sus de locul 3 în grupă. Iar din istoria participărilor în sistemul de grupe, nu a reușit niciodată să iasă din ele.

Oricum Steaua rămâne prima echipă din estul Europei care a reușit să cucerească Cupa Campionilor (Liga Campionilor de atunci) în 1986 în fața Barcelonei.

În clasamentul internațional al cluburilor, Steaua se situează pe poziția 36, între echipele Velez Sarsfield din Argentina și Tottenham Hotspur din Anglia. În clasamentul coeficienților din Europa, Steaua e pe locul 55, între echipele Standard Liege din Belgia și Spartak Moscova din Rusia.

Echipa Stelei va aduc mulți români în grupele Champions Leagus PC: wikipedia
Echipa Stelei va aduc mulți români în grupele Champions Leagus PC: wikipedia

Extragerea pentru grupele Ligii Campionilor va avea lor joi, 29 august, la orele 18.45 (ora Moldovei) la Monaco. Steaua va fi în urna a patra valorică datorită coeficientului european.

Conform yahoo.com, în cazul în care echipele favorite din play-off se vor califica în grupe, Steaua se va alătura celor de la Leverkusen, Copenhaga, Napoli, Anderlecht, Celtic, Viktoria Plzen şi Austria Viena în ultima grupă valorică.

Cum arată cea mai grea grupă pentru Steaua 
Bayern Munchen
PSG
Manchester City
Steaua

Cum arată cea mai uşoară grupă pentru Steaua 
Benfica
ŢSKA Moscova
FC Basel
Steaua

Revenim cu rezultatele extragerii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente