Proiectul Strategiei în Educație va fi propus spre dezbateri publice

sedinta temaica
Foto: PC gov.md

Guvernul va propune pentru dezbateri publice proiectul Strategiei în Educație până în 2020. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Iurie Leancă, după ședință tematică desfășurată la Vadul lui Vodă.

Cabinetul de miniștri s-a întâlnit în ședința tematică, unde au discutat timp de 3 ore problemele din educație și a identificat soluții, cu uşile închise, scrie într-un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul a spus că proiectul de strategie este o radiografiere foarte precisă și de sistem a situației din educație, dar și un efort destul de bun de a identifica soluții. Potrivit premierului, reforma în educație implică toate instituțiile statului.

„Discuția de astăzi a fost una foarte importantă, fiindcă reforma în educație nu este doar de competența unui minister, este un efort al întregii societăți și este un efort în care trebuie angajate toate instituțiile responsabile. Urmează să fie elaborată o foaie de parcurs cu câteva accente, cum ar fi educația vocațională”, a mai specificat premierul.

Ministrul educației, Maia Sandu, a precizat că strategia este construită pe 3 piloni: acces, relevanță și calitate. „În primul rând,  trebuie să asigurăm acces pentru toți copiii și tinerii la studii de calitate, al doilea aspect este cel al relevanței, pentru că este important nu doar să avem acces și să învățăm, dar ceea ce învățăm să fie relevant”, a spus Maia Sandu.

Ministrul a precizat că cea mai mare provocare sunt cadrele didactice calificate. Maia Sandu a anunțat că în următoarele luni va fi prezentat un Program Național care va conține soluții pentru ca profesia de pedagog să fie atractivă.

Sursa:gov.md

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente