În Elveția se poate legaliza prostituția

–
Foto: "Sex box drive in" în Zurich PC: nbcbayarea.com

O serie de grajduri din lemn au fost construite în Zurich, Elveția, ca parte din inițiativei de a reglementa prostituția.

Ele arată asemeni unor garaje sau adăposturi, dar sunt numite de localnici „cutii de sex drive-in”.
Ideea este că oamenii care doresc să plătească pentru sex pot conduce într-una dintre cele grajduri pentru a lua o prostituată dintr-o zonă aprobată.

Director de proiect Michael Herzig a declarat: „Casetele ar trebui să îmbunătățească securitatea lucrătorilor sexuali. Am avut o problemă aici cu femeile de etnie romă, unele din care erau obligate să se prostitueze. Aceasta a fost o situație degradantă pe care trebuie să o oprim.”

Cutiile pentru sex din Elveția PC: nbcbayarea.com
Cutiile pentru sex din Elveția PC: nbcbayarea.com

Se speră la faptul că spațiile amenajate pentru sex să convingă prostituatele să-și vândă serviciile lor, departe de zonele rezidențiale, într-un mediu sigur – grajdurile sunt toate echipate cu alarme.

„Această soluție are mai multe avantaje: serviciile de sprijin pentru femei pot fi acordate de fiecare dată când este nevoie, noi fiind prezenți aici, pe site, infrastructura este mai bună, femeile pot veni la noi pentru a se folosi de duș și toalete.”, a declarat Ursula Kocher, de la centrul Flora Dora pentru femei.

Prețul proiectului estimează milioane de euro și a fost aprobat de către alegătorii din Zurich anul trecut, într-un referendum. Site-ul este deschis numai pentru șoferii de autoturisme și va funcționa de la ora 5 seara până dimineața.

Sursa: Euronews

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente