Proiectul DOR a adus tinerii moldoveni acasă

IMG_1317
Foto: Participanții vor avea vizite la Guvern, ministere și locuri de patrimoniu.

Astăzi, 20 august a avut loc lansarea proiectului pilot DOR, destinat tinerilor moldoveni plecați peste hotare.

Evenimentul de lansare a avut loc la baza de odihnă ,,Dacia-Marin”, Vadul-lui-Vodă unde au fost cazați tinerii. La proiect participă 20 de membri ai diasporei din diferite țări și 5 tineri din Republica Moldova cu vârstă cuprinsă între 14-16 ani.

Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco a afirmat că: ,,Acest proiect este unul pilot, doarece din oricare pas pe care îl facem încercăm să învățăm, să vedem ce place mai mult, la ce copii sunt mai receptivi, astfel că deja planificăm pentru anul viitor să avem un program mult mai vast. Ne-am dori să invităm copii și mai mici, dar și de peste 18 de ani”.

De asemenea, Victor Lutenco susține că: ,,În acest an au fost depuse aproximativ 30 de cereri, dar sperăm că la următoare ediție vom avea mai mulți aplicanți”.

Participanții s-au declarat foarte entuziasmați de proiect și speră că acesta să devină o tradiție.

,,Credem că va fi un proiect reușit și vom ține legătura, vom comunica și pe viitor cu toți cei veniți de peste hotare sau poate chiar ne vom întâlni și la anul”, spune Mădălina, una dintre participantele la proiect.

,,Am aplicat la acest proiect pentru a-mi face noi prieteni și pentru multe emoții pozitive, foarte mult m-au bucurat atelierele, dar și vizitele pe care le vom face la Guvern și alte instituții”, a afirmat Iulia.

 

Tinerii sunt veniți din Portugalia, Estonia, Italia, Grecia și Irlanda
Tinerii sunt veniți din Portugalia, Estonia, Italia, Grecia și Irlanda
Tinerii vor petrece opt zile în Moldova unde vor avea diferite ateliere.
Tinerii vor petrece opt zile în Moldova unde vor avea diferite ateliere practice.

 

IMG_1255
Scopul programului presupune consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor din diasporă.

 

Participanții vor avea vizite la Guvern, ministere și locuri de patrimoniu.
Participanții vor avea vizite la Guvern, ministere și locuri de patrimoniu.

Programul DOR este destinat reprezentanților diasporei moldovenești și are misiunea de a sensibiliza tinerii din generația a doua  și a treia de migranți cu privire la identitatea lor culturală și de a crea legături emoționale între țara de baștină și reprezentanții diasporei moldovenești.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente