Recomandări: Ce filme să privești în acest week-end

collage movie

Week-end-ul a început și timpul liber a apărut. Noi ca de obicei ți-am pregătit o listă cu recomandări care merită atenția ta. Istoria vibratorului și personajele lui Almodovar, așteaptă să-ți povestească aventurile lor.

collage madre

# 1 ”All about my mother”, director: Pedro Almodóvar, durata: 101 minute, 1999

Atunci când privești un film de la Almodovar, poți să fii sigur că nu vei primi doar o singură istorie. Pedro este probabil unicul regizor care reușește atât de iscusit să împletească destine diferite. De data aceasta este vorba Manuela și fiul ei care vrea să devină scriitor, dar suferă un accident mortal. Tatăl lui devine și tatăl copilului Penelopei Cruz, adică Rosa, care pe lângă toate se va molipsi de HIV/SIDA de la Lola. Capul încă nu doare? Atunci poți să te înarmezi cu pop corn și multă răbdare pentru a urmări comedia-drama, care nu te lasă indiferent pe străzile Barcelonei.

 

collage hysteria

# 2 Hysteria, director: Tanya Wexler, durata: 100 minute, 2011

Sâmbătă este loc și pentru o comedie bună! ”Hysteria” în schimb îți oferă nu doar un film interesant, dar și o doză bună de istorie a secolului XIX. Dacă nu știai cum s-a inventat primul vibrator, atunci doar după acest film vei putea afla de unde și până unde. De asemenea să afli cum înainte femeile erau duse în ospiciu pentru ”isterie” care a fost scoasă din lista maladiilor abia în 1952. Anume această ”boală” a început să fie tratată cu ajutorul masajului organului genital. Patentul pentru primul vibrator a apărut în 1883. O doză bună de umor și înțelegere a unor invenții de care nici nu bănuiești că au început anume așa.

collage one

# 3 ”One week”, director: Michael McGowan, durata: 94 minute, 2008

Una din tragediile prezentului nostru este cancerul. Probabil nu există nimeni care nu a pierdut pe cineva drag din cauza acestei boli. Mulți oameni de artă se inspiră din aceste istorii care devenit cu adevărat cutremurătoare și de fiecare dată te fac să apreciezi mai mult pe cei din jur. Ben a fost diagnosticat cu cancer și-n loc să se apuce de de tratament, el hotărăște să călătoarească prin Canada în lung și lat, cu motocicleta. Pe parcurs el reușește să adune anumite istorii care-l fac să se gândească mai bine la serviciul pe care-l are, logodnica lui și visul pe care l-a avut dintotdeauna: să devină scriitor. Noi îți recomandăm să mergi și tu cu Ben în această călătorie ca să descoperi cât de mult înseamnă să-ți asculți inima.

Taguri: #canada
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente