Lansarea gazoductului Iași-Ungheni îl aduce pe Victor Ponta la Chișinău

gov.ro
Foto: Premierul României, Victor Ponta. PC gov.ro

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că pe 27 august va participa la inaugurarea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni.

,,Tot ce putem face pentru Republica Moldova fac cu mare drag. Peste două săptămâni mergem la gazoduct, acesta este cel mai important”, a spus Ponta, aflat la Putna, la hramul mânăstirii din localitate.

La ceremonia din 27 august urmează să participe şi comisarul european al Energiei Gunther Oettinger.

Contractul privind construcţia conductei de gaze care va conecta România şi Republica Moldova pe direcţia Iaşi – Ungheni a fost semnat pe 8 august.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiectul face parte din cadrul ,,Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013″ şi va fi derulat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale din România, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Ministerul Economiei din Republica Moldova.

Proiectul are o durată de implementare de 17 luni şi urmăreşte asigurarea unui nivel superior de securitate energetică pentru Republica Moldova şi partea estică a României, prin diversificarea surselor de alimentare cu gaz.

Sursa: interlic.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente