(foto) Penuria de spațiu din China construiește munți pe blocuri locative

Beijing-man-builds-rock-villa-atop-apartment-tower
Foto: Construcția de pe clădire trebuie demolată în 15 zile PC: jibostudios.com

Un medic şi-a construit un vârf de munte artificial şi o vilă deasupra unui bloc din Beijing, dar acum este impus să îl demoleze. Minunea construită în 6 ani trebuie să dispară în 15 zile.

„Cea mai scandaloasă constructie ilegală” este un  complex abrupt de camere, stânci, copaci şi tufişuri care se profilează deasupra blocului și arată ca o vilă construită pe o stâncă la malul mării. Acesta a devenit cel mai recent simbol al dispreţului celor bogaţi faţă de lege, precum şi al practicii construcţiilor ilegale, din ce în ce mai răspândită în China.

Construcția scandaloasă din China PC: nydailynews.com
Construcția scandaloasă din China PC: nydailynews.com

Vila neautorizată, de 75 de metri pătraţi, ameninţă integritatea structurală a clădirii şi a sistemului său de conducte, însă autorităţile locale nu au făcut nimic. În plus, în „vârful de munte” de pe bloc se organizează petreceri zgomotoase, în toiul nopţii.

Un oficial municipal al districtului Haidian, Dai Jun, a afirmat marţi că autorităţile vor demola structura în 15 zile, dacă proprietarul nu o face singur sau nu prezintă dovezi că aceasta a fost construită legal.

Proprietarul a fost identificat drept şeful unei clinici de medicină tradiţională chinezească şi un fost membru al consiliului consultativ al districtului, care locuieşte la etajul 26 al blocului. Contactat de cotidianul Beijing Times, acesta a afirmat că se va supune ordinului de demolare, însă susţine că structura nu este o vilă, ci „doar o grădină ornamentală”.

Stomatologul din China are o astfel de vilă pe un bloc locativ PC: foxnews.com
Stomatologul din China are o astfel de vilă pe un bloc locativ PC: foxnews.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente