A vrut să-şi omoare copilul nou-născut umplându-i gura cu hârtie igienică

658x0_Bebelus-nou-nascut1
Foto: A încercat să-și omoare copilul nou-născut PC: timpul.md

O tânără din raionul Leova a vrut să-şi omoare copilul nou-născut umplându-i gura cu hârtie igienică. Femeia i-a umplut gura pruncului cu hârtie igienică, l-a învelit şi l-a lăsat într-un parc.

Abia după ce tânăra a ajuns la spital cu o hemoragie, medicii au alertat poliţia, care a căutat copilul mai bine de 8 ore. Din fericire, acesta a supravieţuit fiind găsit într-un parc ascuns printre crengi. Acum mama spune că regretă cele făcute şi vrea copilul înapoi, tranmsite Prime.md

Tânăra de 22 de ani, din satul Sîrma, l-a adus pe lume pe cel de-al doilea copil sâmbătă dimineaţa, în timp ce se afla singură în restaurantul, unde este angajată. Ea şi-a ascuns sarcina toate cele 9 luni şi nu a spus nimănui că urmează să nască. După ce l-a născut pe copil, tânăra l-a înfăşurat într-o pereche de pantaloni scurţi pe care îi avea la ea şi l-a ascuns într-un parc din preajma localului. La spital tânăra a negat că a născut un copil.

Medicii au alertat poliţia, care a interogat-o mai bine de jumătate de zi. Abia spre seară, tânăra a recunoscut că a născut, dar a minţit că ar fi aruncat bebeluşul într-o gură de canalizare.

„Copilul a fost adus de către un polițist într-o stare grav medie. Acestuia i-a fost acordat ajutor medical necesar, iar la moment starea copilului este satisfăcătoare. În cavitatea bucală a fost găsită hârtie de veceu, într-o pereche de șorți, având și obilicul netăiat”, susține Tatiana Ursu, medic neonatalog.

Tânăra susţine că nu-şi aduce aminte cum s-a produs totul şi spune că regretă cele întâmplate. Acum ea vrea să-şi vadă copilul. Femeia susţine că tatăl copilului, care locuieşte în acelaşi sat, ştia de sarcina ei şi i-ar fi spus că este dispus să o ajute.

Tânăra nu are părinţi şi lucrează bucătar la restaurant. Ea mai are un copil în vârstă de 4 ani.

Pe cazul dat a fost pornită o urmărire penală. Pentru abandonarea nou-născutului, femeia riscă puşcărie până la doi ani sau o amendă. Instanţa de judecată urmează să decidă dacă aceasta va fi decăzută din drepturile părinteşti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente