Peste o săptămână ar putea începe lucrările de pavare a zonei pietonale

DSC_1810_FL
Foto: Strada Dirodița în reparații PC: viorelrailean.livejournal.com

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca lucrările de pavare a zonei pietonale să demareze la începutul săptămânii viitoare. 7 antreprenori şi-au prezentat oferta de pavare a zonei.

Potrivit IPN, Dorin Chirtoacă a solicitat în cadrul şedinţei operative de la Primărie să fie prezentată o schiţă prefinală în ce priveşte amplasarea teraselor de vară şi a punctelor de vânzare în zona pietonală. Informaţiile vor fi făcute publice pentru discuţii şi sugestii. Edilul a mai solicitat ca până la finele săptămânii curente să fie încheiate contractele cu antreprenorii care doresc să se ocupe de pavarea zonei pietonale, iar de săptămâna viitoare să înceapă lucrările.

Strada Dirodița în reparații PC: viorelrailean.livejournal.com
Strada Dirodița în reparații PC: viorelrailean.livejournal.com

Viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a menţionat că în baza unui concurs au fost identificaţi 7 antreprenori care doresc să participe la lucrările de pavare a zonei pietonale. Jumătate din agenţii economici au propus un preţ de până la 30 de dolari pentru metrul pătrat de pavaj, cealaltă jumătate peste 30 de dolari. Nistor Grozavu a mai spus că nimeni din antreprenori nu a prezentat cum vor fi efectuate lucrările şi de aceea vor fi înaintate condiţii suplimentare pentru efectuarea lucrărilor.

Conceptul zonei pitonale
Conceptul zonei pitonale

Strada Diordiţa din capitală va fi transformată în zonă pietonală care se va numi „Aleea oamenilor buni”. 25% din suprafaţă va fi destinată activităţilor cultural-artistice, cu expoziţii ale meşterilor populari, concerte, expoziţii de pictură ş.a. Pe alee va fi schimbat pavajul, vor fi montate bănci şi terase, şi vor fi sădite flori şi arbuşti decorativi. Faţadele clădirilor din zonă vor fi iluminate decorativ pe timpul nopţii.

Conceptul zonei pitonale
Conceptul zonei pitonale

Data limită pentru finalizarea proiectului și darea în exploatare a zonei pietonale a fost stabilită anterior pentru data de 1 august 2013.

Reamintim că de la 1 mai 2013, strada Alexandru Diordiţă din Chișinău, tronsonul cuprins între str. Cosmonauţilor şi str. Columna are statut de strada pietonală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente