Recomandări: Ce filme să urmăreşti în acest week-end

collage movie
Foto: Iată recomandările pregătite de #diez, cu filmele pe care poți să le vizionezi în acest week-end. Colaj #diez

În week-end nu ai mereu poftă de activități. #diez ți-a pregătit o listă de recomandări cu filme pentru sâmbăta și duminica ta! Așteptăm părerile tale după vizionare.

PC:sitasingstheblues.com

 

# 1 ”Sita signs the Blues”, director: Nina Paley, durata: 82 minute, 2008

Săptămâna aceasta ai avut ocazia să vizionezi filmul animat cu Sita și Rama, la evenimentul organizat de absolvenții programului FLEX. Lucrarea animată a americancei Nina Paley este povestea de dragoste inspirată din lucrarea binecunoscută Ramayana și viața personală a Ninei. Trei lucruri din film care ne-au plăcut:

1. Aspectul istoric – pe tot parcursul filmului vei fi ajutat de trei naratori să înțelegi religia din India și modul în care aceasta se intersectează cu faptele istorice din acea perioadă.

2. Indienii s-au lăsat de dans și au început să cânte blues – Toate piesele din film sunt interpretate de Sita. Vocea și cântecele aparțin Annettei Hanshaw, o celebră cântăreață de blues de la sfârșitul secolului XIX. Surprinzător cât de mult se aseamănă stările și situațiile prin care trecea Sita în India aceor timpuri, cu subiectele pieselor Annettei din SUA. Fapt ce demonstrează că dragostea este un fenomen universal și că unele lucruri pur și simplu nu se schimbă.

3. Felurile de animație – Ca să nu pierdeți firul roșu al istoriei, Nina Paley folosește patru feluri de animație pentru a putea urmăi cele patru direcții a filmului: episoade din Ramayana, nararea Ramayanei, Sita cântă blues și istoria Ninei.

collage sita

Iată aici puteți urmări filmul online. Iar acesta a fost unul din momentele preferate din film:

 

 

3992034595_798a4a58ca

# 2 ”Komt een vrouw bij de dokter” (Când femeia merge la doctor),  director: Reinout Oierlemans, durata: 105 minute, 2009

În perioada 1-7 august, 170 de țări din întreaga lume sărbătoresc Ziua Mondială a Alaptării, de aceea și noi venim cu o sugestie de film, legată de viața și sănătatea femeilor. Este din nou o istorie de dragoste, dar una în care rezistă cei mai puternici. Filmul a fost ecranizat după romanul cu același nume a autorului danez Kluun. Cu greu îți poți imagina cum un control la medic ți-ar putea da peste cap viața ta și a celor din jur. Carmen (Carice van Houten) este cea care alege să fie alături de chipeșul Stijn (Barry Atsma) și să treacă cu vederea pasiunea lui pentru sexul ocazional. Dar atunci când aceasta are nevoie cel mai mult de susținerea lui, el cedează. Dar nu vă dezvăluim prea multe secrete și ne spuneți voi pe urmă ce credeți despre film.

retour-de-martin-guerre-01-g

# 3 ”The Return Of Martin Guerre”  (Întoarcerea lui Martin Guerre),  director: Daniel Vigne, durata: 122 minute, 1982

Iar ultima recomandare este un film care mai mult sau mai puțin poate fi considerat unul istoric, dar nicidecum un documentar. Aici aveți ocazia să-l revedeți pe Gérard Depardieu în floarea vârstei. Acesta se întoarce într-un sat mic francez, de unde mai devreme a plecat un oarecare Martin Guerre. Acesta pretinde că este Martin, iar identitatea lui trebuie demonstrată prin judecată. Filmul îți prezintă situația grea a femeilor din perioada secolului XVI, dar și cea a societății franceze, care din start nu a fost una prea democratică. Iată un mic fragment din film:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente