Natalia Gherman: ,,Relațiile moldo-ruse nu vor fi afectate după semnarea Acordului de Asociere”

natalia gherman. mfa.gov.md.conferinta
Foto: PC privesc.eu

,,Acest acord nu prezintă niciun pericol în ceea ce privește relațiile cu partenerii noștri comerciali. Dimpotrivă, R. Moldova va deveni și mai atractivă pentru ei”, susține Natalia Gherman în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul vizitei la Moscova la invitația omolugului rus au fost abordate subiecte ce țin de relațiile moldo-ruse, dar și subiecte privind procesul integrării europene.

,,Am discutate cu ministrul de externe rus importanţa Acordului de Comerţ Liber, referindu-mă la finalizarea procedurilor juridice. Acest acord nu reprezintă vreun pericol în relaţiile cu Rusia şi alţi parteneri comerciali pe care le are ţara noastră”, a declarat ministrul de externe.

De asemenea , acesta a afirmat că s-au purtat discuții privind  semnarea Acordului privind migrația forței de muncă. ,,Vom continua negocierea Acordului de readmisie și Acordului privind combaterea migrației ilegale”.

În cadrul conferinței Natalia Gherman a mai adăugat că ministrul de externe rus, Serhei Lavrov va efectua o vizită la Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente