Agentul economic este obligat pe lângă blocurile ce urmează să le ridice să construiască și două stadione sportive. Acest lucru le-a promis edilul Capitalei locuitorilor din apropierea blocurilor.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, s-a întâlnit cu un grup de circa 300 de locatari din str. Ginta Latină, sectorul Ciocana, în vecinătatea cărora urmează să fie edificat un cartier de locuinţe, conform Planului Urbanistic General.

ciocana

Planul urbanistic PC: Chișinău.md

În cadrul consultării publice, edilul-şef a ajuns la un compromis cu cetăţenii, privind strămutarea stadioanelor vechi cu 60 m de la drum, prin amenajarea altora noi de către investitor, conform rigorilor actuale. Respectiv, după inaugurarea terenurilor de fotbal şi de baseball, autorităţile publice locale urmează să permită firmei de construcţie valorificarea lotului de pământ conform destinaţiei.

IMG_3889

Terenul de baseball pe care umrează să fie edificat un complex locativ benia.livejournal.com

Terenul de 3 ha din str. Ginta Latină, a aparţinut fostei ÎS „Alimentarmaş”, după care, cu ani în urmă a fost vândut unor agenţi economici străini. Aceştia urmează să construiască la Ciocana un complex locativ.