Stadioanele din strada Ginta Latină vor fi strămutate

IMG_4354z
Foto: Dorin Chirtoacă s-a întâlnit cu locatarii blocurilor din str. Ginta Latină PC: benia.livejournal.com

Agentul economic este obligat pe lângă blocurile ce urmează să le ridice să construiască și două stadione sportive. Acest lucru le-a promis edilul Capitalei locuitorilor din apropierea blocurilor.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, s-a întâlnit cu un grup de circa 300 de locatari din str. Ginta Latină, sectorul Ciocana, în vecinătatea cărora urmează să fie edificat un cartier de locuinţe, conform Planului Urbanistic General.

ciocana
Planul urbanistic PC: Chișinău.md

În cadrul consultării publice, edilul-şef a ajuns la un compromis cu cetăţenii, privind strămutarea stadioanelor vechi cu 60 m de la drum, prin amenajarea altora noi de către investitor, conform rigorilor actuale. Respectiv, după inaugurarea terenurilor de fotbal şi de baseball, autorităţile publice locale urmează să permită firmei de construcţie valorificarea lotului de pământ conform destinaţiei.

IMG_3889
Terenul de baseball pe care umrează să fie edificat un complex locativ benia.livejournal.com

Terenul de 3 ha din str. Ginta Latină, a aparţinut fostei ÎS „Alimentarmaş”, după care, cu ani în urmă a fost vândut unor agenţi economici străini. Aceştia urmează să construiască la Ciocana un complex locativ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente