#diez împreună cu Alex Pahomi şi Ruxandra Ghimp, au iniţiat proiectul “Ce fac oamenii în parc?”. Cei doi fotografi au mers în această săptămână la Grădina Botanică și iată ce momente au reușit să surprindă.
În toamna anului 1965, prin Hotărârea Sovietului Miniştrilor al R.S.S.M. nr. 916-r, în partea de Sud-Est a Chişinăului, se repartizează un teren nou cu suprafaţa de 104 ha pentru proiectarea şi construcţia actualei Grădini Botanice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Lucrările de proiectare şi construcţie a Grădinii Botanice au fost efectuate sub conducerea academicianului A. Ciubotaru, care a activat în calitate de director al acestei instituţii mai mult de 32 de ani. Astăzi genofondul total al Grădinii Botanice însumează 10 mii specii şi varietăţi. În centrul Grădinii Botanice au fost construite patru rezervoare de apă, care aflîndu-se la nivele diferite, formează o cascadă de lacuri. Ierbarul Grădinii Botanice deţine 185 000 exicate, reprezentând o colecţie unică de plante erbarizate din flora autohtonă şi alte regiuni floristice.
#diez împreună cu Ruxandra Ghimp și Alex Pahomi, au iniţiat proiectul “Ce fac oamenii în parc?”. Cei doi fotografi au mers în această săptămână la Grădina Botanică și iată ce momente au reușit să surprindă.