Produsele care creează depedență la fel ca și cocaina

brainwieghtloss
Foto: Găsim o teribila suprapunere între efectul drogurilor și cel al mâncării asupra creierului”. PC: naturalnews.com

Să mănânci o punga de floricele de porumb este același lucru cu a trage pe nas o liniuță de cocaina? #diez îți prezintă câteva studii care demontrează asta.

Un număr de studii științifice, dintre care multe efectuate în ultimul an, au descoperit că dependența de fast food este esențial aceeași ca și dependența de cocaină, cel putin în ce privește creierul.

Bloomberg Businessweek relatează despre o mulțime de date recente care identifică dependența de mâncarea de fast-food ca fiind la fel de serioasa ca și cea de droguri. Siropul de porumb foarte concentrat, monoglutamatul de sodiu, uleiurile hidrogenate, sarea rafinata si diverșii conservanți chimici găsiți în mâncarea de fast-food procesată au același efect asupra creierului ca și cocaina.

“Datele sunt atât de copleșitoare, încât cercetatorii din domeniu trebuie să le accepte”, a spus Nora Volkow, directorul Institutului Național pentru Abuzul de Droguri PC: adevărul.es
“Datele sunt atât de copleșitoare, încât cercetatorii din domeniu trebuie să le accepte”, a spus Nora Volkow, directorul Institutului Național pentru Abuzul de Droguri PC: adevărul.es

Un alt studiu condus de cercetători de la University of Texas din Austin și de la Oregon Research Institute a descoperit că, consumul prelungit de mâncare de fast-food a avut ca rezultate reducerea activității în striatum, o secțiune a creierului care înregistrează recompensele. Cu alte cuvinte, întocmai precum se întâmplă cu drogurile ilegale, cei dependenți de junk food au nevoie de cantități tot mai mari pentru a căpăta aceeași senzație de “bine”.

Fast-food-ul este în sine un drog. PC: en.wikipedia.org
Fast-food-ul este în sine un drog. PC: en.wikipedia.org

Într-un studiu corelativ, cercetătorii au identificat o similaritate între nivelurile de producere a dopaminei la dependenții de droguri și cei de junk food. Dependența de fiecare dintre acestea are drept cauză în mod esențial faptul că receptorii din creier care primesc semnalele dopaminei își pierd capacitatea de răspuns. Ca rezultat, dependenții au nevoie de cantități tot mai mari de substanță provocând dependența pentru a primi același nivel de satisfacție.

Întrucat alimentele procesate sunt pline de aditivi chimici sintetici, ele însele sunt din punct de vedere tehnic droguri. Așa că nu este de mirare că milioane de oameni de peste tot din lume sunt dependenți de acestea.

Sursa: naturalnews.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente