Un nou regulament privind comportamentul deputaților

Foto: Parlamentul pregătește un nou regulament. PC: Timpul.md

Președintele Legislativului susține că sunt carențe la capitolul Regulamentul Parlementului, tocmai de aceea se urmărește ca până în septembrie să fie finalizat noul regulament, iar până în octombrie să fie pus în discuție. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiunii de la PublikaTv de către Igor Corman.

În contextul ultimelor scandaluri din Parlament speakerul susține că: ,,Dacă comportamentul deputaților este neadecvat eu pot pune la vot eliminarea lui din sală, dar nu are sens să o fac, deoarece toți deputații beneficiază de imunitate și nu funcționează mecanismul. Nu poți să ai anumite pârghii, dar nici nu trebuie să ajungi până la acestea. Noi trebuie să avem mecanisme, dar nu neapărat e necesară aplicarea acestora. În cazurile de scandal dacă mai torni benzină în foc, nu faci bine. Am coborât de foarte multe ori în sală și am vorbit cu depuații, consider că putem schimba situația și cu cuvântul.”

Totodată, Igor Corman a declarat: ,,Nu este vorba de diplomație, dar de faptul că funcția pe care o deține trebuie să fie un canal de comunicare”, menționând că sunt mai multe lacune, iar în regulamentul vechi nu este stipulat cum e corect, însă o dată ce va exista cel nou îl vom folosi ca pe o ,,constituție” a statului.

Întrebat dacă nu s-au grăbit deputații cu plecarea în vacanța acesta a susținut că ,,inițial nu era așa stabilit, dar vreau să vă spun că a fost o poziție unanimă ca trebuie să mergem în vacanță. Nu exclud și faptul că a fost o perioadă grea, iar aceasta a dus la oboseală. Iar proiectele noi de legi le-am transferat pentru la toamnă”.

Reamintim că ultima ședință a Parlemntului a durat 14 ore.

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente