(video) Patru hoți care goleau bancomatele, prinși de polițiști

the-sun-bacau-orasul-cu-cei-mai-mul-i-ho-i-de-bancomate-din-lume-95903-1
Foto: Poliţia a identificat patru tineri presupuși hoți de bani din bancomate PC: ziuanews.ro

Tinerii s-au dovedit a fi locuitori ai municipiului Chișinău și Bălți şi au vîrsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani.

Potrivit cercetărilor efectuate de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, la 3 ianuarie, curent, aceștia ar fi instalat niște skimmere de citire a informaţiei de pe cardurile persoanelor ce urmau să le folosească la bancomatul, amplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, ne informează Inspectoratul General de Poliție.

Astfel, la data de 3 iulie, curent, forțele de ordine, au depistat la domiciliile acestora 15 carduri de memorie, 15 sticuri de stocare a informaţiei electronice, 5 carduri bancare cu logoul a diverse bănci, 1 card alb fără semne distinctive, 4 notebook-uri şi un Ipad, 6 telefoane mobile şi 7 cartele telefonice, 2 chei de la casete bancare individuale de tezaur de la o bancă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Accesul ilegal la informaţia computerizată” și „Producerea, importul, comercializarea sau punerea ilegală la dispoziţie a mijloacelor tehnice sau produselor program”. Dacă persoanele vor fi găsite vinovate acetsea riscă o amendă de pînă la 20 mii de lei sau privațiune de livertate de pînă la 5 ani.

La moment, cazul este cercetat de poliție pentru stabilirea tuturor persoanelor implicare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente