(video) Peste 30 de persoane au fost evacuate dintr-un incendiu

dsc_0049(1)
Foto: PC: dse.md

În seara zilei de ieri, 5 iunie, la ora 17:20 pompierii au fost alertaţi pentru a lichida un incendiu, ce avea loc într-un bloc de locuit de pe str. Piaţa Unirii nr. 1.

La faţa locului iniţial s-au îndreptat două autospeciale de intervenţie şi o autoscară. Ajunşi la faţa locului, angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au stabilit că flăcările se răspîndesc asupra unui balcon comun de la etajul nouă. Mai tîrziu echipajele au fost completate, iar în lupta cu focul şi evacuarea persoanelor s-au antrenat opt autospeciale de stingere, două autoscări şi un automobil de descarcerare, fiind implicaţi peste 70 de pompieri şi salvatori, ne informează serviciul de presă al Departamentul Situații Excepționale.

Pentru că fumul dens prezenta pericol, pompierii au evacuat peste 30 de persoane de la etajele superioare a blocului, iar altele patru au fost salvate. Flăcările au deteriorat balconul comun şi bunurile materiale din interiorul unui apartament cu două odăi de la etajul zece.

În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit, iar datorită intervenţiei prompte a pompierilor, flăcările au fost lichidate fără ca acestea să obţină răspîndire şi către alte apartamente. Angajaţii serviciului au localizat focul în mai puţin de 30 minute.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiului urmează să stabilească cauza şi circumstanţele producerii incendiului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente