România va găzdui Campionatul Mondial de patinaj artistic pe role

collage

În perioada 12 – 14 iulie, în România va avea loc Campionatul Mondial open de patinaj artistic pe role in-line. Acest eveniment este o premieră pentru ţara-gazdă.

Competiția se va desfășura la Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din Bucureşti, competiţie ajunsă la ediţia a treia anunță Agerpres.

Acesta este un sport tânăr, cu o tradiţie pe plan mondial de 19 ani, patinajul artistic pe role in-line a ajuns în Romania în anul 2005 prin reprezentanta românilor la Campionatele Europene şi Mondiale, Daniela Niţă, şi prin antrenoarea ei, Delia Luminiţa Ancuţa.

La competiţie vor participa sportivi din SUA, Rusia, Franţa şi Spania, care alături de cei români au ocupat podiumurile ultimelor competiţii internaţionale. De asemenea, gala demonstrativă va cuprinde un program în care vor performa artişti autohtoni, precum Tamy (cu piesa Teach Me, împreună cu Claudio Cristo), Marko (Până la soare) şi alţii, indică sursa menţionată.

Rezultatele remarcabile a sportivelor române pe plan internaţional din 2005 până azi a dus la faptul ca  WIFSA (Asociaţia Mondială de Patinaj artistic in-line) să îi atribuie organizarea Campionatului Mondial pe role in-line din acest an. La Mondialele din 2012, Cristina Ştefan, Ana Barbara Gheorghe şi Iris Petrea au adus 3 medalii la categorii diferite.

Amintim că la fel, pentru prima data în România, s-a organizat și competiția Cupa EduSport la Patinaj Artistic pe Role In-line pe 29 iunie curent, în Sala de Sport a C.S. Otopeni.

Taguri: #bucuresti
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente