New Century Global Center – un oraş într-o clădire

CENTURY GLOBAL CENTER
Foto: Imagine de sus a Centrului Global

În China, oraşul Chengdu, s-a deschis cea mai mare clădire din lume în a cărei interior poate încăpea Pentagonul de trei ori.

Centrul Global al Noului Secol din Chengdu este un complex de 1,8 milioane de metri pătraţi care conţine magazine, un sat mediteranean, un parc acvatic, un patinoar, câteva săli de conferinţe, un complex universitar, două centre comerciale, un vas de piraţi, un cinematograf IMAX şi două hoteluri de cinci stele.

Clădirea are în interiorul său propriul soare artificial care furnizează atât lumină cât şi căldură.

Marele Centru Global al Noului Secol este realizat de dezvoltatorul local China Exhibition and Travel Group (ETG). Complexul monumental are o plajă artificială echipată cu tobogane imense, la malul unei mări de apă dulce, totul sub o uriaşă cupolă de sticlă.

În faţa Global Center se înălţă o altă clădire imensă, Centrul pentru arte contemporane din Chengdu, operă a arhitectei anglo-irakiene Zaha Hadid, prima femeie căreia i s-a decernat prestigiosul premiu Pritzker.

El cuprinde un teatru, o operă şi un muzeu. Pe esplanada dintre cele două edificii, pe care edilii locali le compară fără modestie cu piramidele egiptene, va fi instalată o imensă fântână arteziană muzicală, care va arunca apa la 60 m înălţime.

În Global Center nu va exista norul gros de poluare care acoperă în cea mai mare parte a timpului oraşul deoarece este preluată o tehnică japoneză care va asigura din 24 în 24 de ore soarele artificial care va asigura şi temperatura potrivită.

Deci, cea mai bună opţiune pentru o aventură de vară este Centrul Global al Noului Secol.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente