Jean-Claude Mignon vine cu soluția pentru conflictul transnistrean

jean-claude mignon
Foto: Una din prioritățile lui Jean-Claude Mignon este soluționare conflictelor înghețate. Colaj: #diez

Președintele APCE va veni la Chișinău pentru a duce negocieri referitoare conflictului transnistrean. Jean-Claude Mignone este optimist față de viitorul Moldovei.

Pe data de 24 iunie 2013 a fost inaugurată sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). În cadrul conferinței de deschidere a sesiunii, președintele APCE a anunțat că va face o deplasare spre Republica Moldova.

Potrivit infoeuropa.md, Jean-Claude Mignon a declarat că este interesat de acest subiect așa cum dosarul este în vizorul său de mult timp. El consideră optimis viitorul Moldovei. Acesta nu exclude că întâlnirea s-ar putea desfășura în Ucraina: „Nu renunț să cred că vom putea organiza cu sovietul suprem al Transnistriei și cu Guvernul de la Chișinău o întrevedere care ar putea avea loc în Odesa, deoarece Ucraina prezidează OSCE și face parte din grupul 5+2. Astfel toate condițiile ar fi reunite pentru o negociere de succes”.

Mignon apreciază gestul liderilor Partidului Democrat și a Partidului Liberat Democrat din Moldova de a se da în umbră în urma crizei politice din Republica Moldova.

Urmăriți mai jos declarația în direct:

În cadrul ultimii sale vizite la Chișinău, din luna decembrie a anului trecut, 2012, Mignon a declarat faptul că ”Cooperarea cu Republica Moldova rămâne o prioritate pentru APCE și structurile sale vor acorda și în continuare tot sprijinul pentru finalizarea reformelor promovate”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente